Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Το Ισραήλ θα μας σώσει


(Το παρον γραφτηκε στη 1/6/2010 και δημοσιευθηκε παραφρασμενο στην εφημεριδα "Πολιτης"

Το Ισραήλ θα μας σώσει
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄90, δημιουργήθηκε μεταξύ μιας μεγάλης μερίδας του λαού ( και εμένα συμπεριλαμβανομενου), η εντύπωση και η ελπίδα οτι το Τουρκικό κράτος διένυε τα τελευταία χρόνια της ύπαρξής του. Οι κουρδικές περιοχές ήταν σε αναβρασμό, με ένα πετυχημένο αντάρτικο κίνημα   ( Ρ.Κ.Κ.), να καταφέρνει καθημερινώς απανωτά κτυπήματα εναντίον του τουρκικού στρατού. Στα ανατολικά η Αρμενία διακύρηττε συνέχεια, οτι οι σχέσεις της με την Τουρκία  δεν θα ομαλοποιηθούν ποτέ εξ’αιτίας της Αρμενικής Γενοκτονίας.                                                
Στο δικό μας γεωπολιτικό χόρο, ειχαμε καταφέρει να διμιουργήσουμε, μαζί με την Ελλάδα το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα ( ΕΑΔ), εξοπλίσαμε την Κύπρο σαν αστακό, και γενικά με ασκήσεις όπως ο «Νικιφόρος» προετοιμάζαμε τον λαό για την τελική επίθεση... Είμαστε σίγουροι οτι οι Κούρδοι σε συμμαχία με την Αρμενία θα καταλάβαναν τη Ν.Α. Τουρκία , και εμείς θα βρίσκαμε την ευκαιρία να τους επιτεθούμε και να απελευθερώσουμε την Κυπρο. Ισως κιόλας να ερχόταν σε βοήθεια μας και το «Ξανθό Γένος» και   να  μας βοηθούσε να πάρουμε πίσω την Πόλη. ‘Ινα πληρωθεί το ρηθέν: «Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θά’ναι».
Δυστυχώς οι ελπίδες μας διαψεύθηκαν... Οι περισσότεροι Κούρδοι περιορίστικαν στο Β. Ιράκ, οι αντάρτες του ΡΚΚ εκμεταλλεύτικαν την αμνηστεία που κύρυξε η νεα Τουρκική κυβέρνηση, και άρχισαν να παραδίδονται, η Αρμενία σύναψε κανονικές διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία και άνοιξε τα σύνορά της , και το «Ξανθό Γένος» κατασκευάζει πυρηνικούς σταθμούς στο Άκιουγιου, και τεράστιους  αγωγους πετρελαίου που περνούν διαμέσου της Τουρκίας. ( Χμ, τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να χρησιμοποιήσουν τον αγωγό πετρελαίου για να στείλουν κρυφά στρατό στην Πόλη; Μμμ, μάλλον όχι)...                                                                                                                   
 Εμείς , στον μικρόκοσμό μας , αποσυναρμολογήσαμε το ΕΑΔ, ( με την οικονομική κατάντια της Ελλάδος δεν υπήρχε περίπτωση να το συντηρούμε), και για δέκα και πλέον χρόνια δεν αγοράσαμε ούτε μια σφαίρα για την ΕΦ.                                   
Φθάνουμε λοιπόν στο 2010. Και έρχεται, ευτυχώς ένας άλλος απο μηχανής θεός να μας σώσει.   Η κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, και το ενδεχόμενο κατάρευσης των μεταξύ τους καλών σχέσεων, έδωσε την ευκαιρία σε ένα σορό ειδήμονες, πολιτικούς αναλυτές, εκφωνητές ραδιοφώνου, κλπ, να αναδείξουν το Ισραήλ ως τον νέο εν δυνάμει σύμμαχο μας, που θα μας σώσει απο τον Τουρκικό επεκτατισμό. Είδαν όλοι αυτοί οι ειδικοί μια νέα συμμαχία μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ ικανή να τα βάλει με τους Τούρκους .
Αγαπητοί, τις επόμενες μέρες , θα γίνουμε πάλι μάρτυρες μιας νέας προσπάθειας απο τους πάσsh πατριώτες να μας πασάρουν ενα νέο εναλλακτικό σύμμαχο. Το Ισραήλ. Το Iσραήλ θα πάρει την θέση του «Ξανθού Γένους», θα σshίσει τα δευτέρκα του  με την Τουρκία, και θα μας βοηθήσει να αποτινάξουμε τον Τουρκικό Ζυγό. Και μετά «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα’ναι».   
                                                                                                                                                        Ανδρέας Σουτζιής -   Ηλεκτρονικός                                                                                                                             Τηλ. 25355963    e-mail: andreas@androselectronics.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου