Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Επεσε στην αντιληψη μου , τις τελευταίες μέρες μια αναρτηση , συνοδευομενη από μια τεραστια φωτογραφία που γράφει «ΟΧΙ». Ο συντακτης ή συντακτρια του κειμενου , που φερει τον τίτλο «Η Δ.Δ.Ο. ΠΑΡΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ»  αναφερει τα 30 άρθρα της Διακυρυξης γα τα Ανθρωπινα Δικαιωματα του ΟΗΕ και εξηγά πως κάθε ένα από αυτά παραβιαζεται βασει των προνοιών της ΔΔΟ.




Η αναρτηση «φαινεται» ότι έγινε από μια Κουλλα Αντωνιου στο γκρουπ «ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΕΡΥΝΙΑ», και παρθηκε από κάποιο Γιαννακη Ιωαννου, ο οποίος και την αναρτα βιιρρρααα όπου βρει. Όπου υπάρχει συζητηση στο ΦΒ για το Κυπριακό , θα βρεθει και αυτή η αναρτηση. Όπου γραψει κάποιος για Επιστροφη, Λύση, Αμμόχωστο, Συνομιλίες , θα βρεθει αυτός να «μπηξει» την αναρτηση του σφηνα.

Το θέμα αγαπητοί μου δεν ειναι αν είναι καλή αναλυση , η αν έχει δικιο , η αν έχει δικαιωμα. Το θέμα είναι ότι «μυρίζει» ή μαλλον βρωμαει «περιρεουσα Ατμόσφαιρα» του 2004! Ακριβώς, μολις ακουστηκε ότι υπάρχει ελπίδα, μολις βγηκαν οι δυο ηγέτες και είπαν μια καλή κουβέντα , πήραν φωτια τα παντζακια τους, τους απορριπτικους! Και όπως το 2004 , θα δούμε διαστρεβλωσεις, παραπληροφορηση, προτροπες, βιβλια να εκδιδονται και να διανεμονται από τους ιερους ναους, κόσμο να προπηλακιζεται. Αυτά άρχισαν ήδη να γίνονται.

Αυτό που πρέπει να προσεξουμε είναι το ότι αυτή τη φορά πρέπει να σταθουμε στον ποντο μας. Ούτε σπιθαμη υποχωρησης φίλοι μου, ούτε εφησυχασμος, ούτε και παρεκτροπη. Να απομονωσουμε όσους δεν έχουν οραμα , και όσους θέλουν να καταστρεψουν το δικο μας οραμα. Δεν θέλουμε να πάρουμε τίποτε άλλο από αυτό που ανηκει στα παιδιά μας και στα εγγονια μας ( εμείς , πάει , χασαμε το παιχνιδι) … Και αυτό που δικαιουνται είναι μια ειρηνική ζωή, με ασφάλεια, σιγουρια , ανάπτυξη, σε μια χώρα πολυπολιτισμικη, ανεχτικη, που θα ενδιαφέρεται ο άνθρωπος για τον ανθρωπο, και θα υπάρχει εργασια , συνεργασία, και επιτυχία για όλους. Σε μια χώρα –παράδεισο που μας αξιζει…

Ανδρέας Σουτζιής – Ηλεκτρονικός


Λεμεσος ( προσωρινα) 4/5/2015