Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

"Αποχαιρετειστε την Κύπρο μας που χανεται"

Δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν ότι επίκειται συμαντικες αλλαγές στην κυβέρνηση Ερτογαν .
Ο Τούρκος πρόεδρος πιθανόν να προβεί σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης του . Όπως φαίνεται μεταξύ άλλων πιθανολογειται οτι θα τοποθετήσει στη θείου του Υπουργού Εξωτερικών τον σκληροπυρηνικοί εθνικιστή γαμπρο του. Αυτά θα σηματοδότηση μια σημαντική αλλαγή της πορείας της Τουρκικής ηγεσίας προς πιο σκληρές και εθνικιστικές θέσεις .
Παρόλο που στο Κυπριακο δεν φαίνεται να κουνιέται φύλλο στην πραγματικότητα τα ΗΕ κινούνται στο παρασκήνιο για την επανέναρξη του διαλόγου αμέσως μετά τις Τ/Κ "προεδρικες εκλογες".
Είναι δεδομένο ότι η πιθανολογούμενη αλλαγή πλεύσης της Τουρκικής κυβέρνησης προς πιο σκληρή γραμμή θα κάνει δύσκολη ή ακόμα και αδύνατη την επίτευξη προόδου στο θέμα μας . Εκτός αυτού η Τουρκία πιθανόν να προβεί σε ακόμα πιο προκλητικές ενέργειες στην ΑΟΖ μας δυσκολεύοντας ή απαγορεύοντας ακόμα την πιθανή εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.
Όλα αυτά πρέπει να τα δουν ο ΠτΔ και η πολιτική ηγεσία και να τα κάνουν σοβαρά υπόψιν.
Που ήταν ο νους του ΠτΔ όταν έφθασε στο παρα πέντε της επιτευξης συμφωνίας στο Μοντ Πελεραν και δεν προχώρησε ως το τελος? Πως θα κινηθεί και τι θα κάνει όταν η Τουρκία σκληρύνει ακόμα πιο πολύ τη στάση της?
Τώρα θα μου πείτε "ψύλλος τον άκκασε" . Η " αναπτυξη" να πάει καλά και πύργοι να δηλώνουν και άλλο και ας καεί και το παλιαμπελο.
Την φάκκα όμως θα την πληρώσει ο απλός λαός και οι πρόσφυγες . Που θα βλέπουμε την κατεχόμενη πατρίδα μας να ενσωματώνεται σιγά σιγά στην Τουρκία και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Όλοι μας θα μείνουμε σαν τους χαχες να παρακολουθούμε την συρρικνωση και εξαφάνιση του Ελληνισμού από την Κύπρο και δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Φυσικά υπάρχουν και αρκετοί αμυαλοι που αυτή η αλλαγή προς το χειρότερο της Τουρκίας θα τους χαροποιήσει. Διότι νομίζουν οι αφελείς ότι η τωρασινη μας κατάσταση θα διατηρηθεί επ' άπειρον.
Δυστυχώς φίλοι μου όπως πάμε οι μέρες μας είναι μετρημένες.
"Αποχαιρετειστε την Κύπρο μας που χανεται"