Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ


(Το παρον γραφτηκε στις 11/7/2009 και απευθυνοταν στην τοτε υπουργο εξωτερικων, της κυβερνησης Τασσου Παπαδοπουλλου, Ερατω Κοζακου - Μαρκουλλη).


ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ

Λεμεσος                                 11-7-2009
Αξιοτιμη κυρια,
Αναφερομαι στο αρθρο σας στην εφημεριδα «Πολιτης», ημερ. 11 Ιουλιου 2009 με τιτλο «Προγραμματα συμφιλιωσης, συνεργασιας.
Εχετε απολυτο δικιο. Συμφωνω μαζι σας ανεπιφυλακτα.
Ολα αυτα που προτεινετε, επρεπε να ειχαν αρχισει να γινονται απο το 2004. Επρεπε απο την πρωτη στιγμη, του ανοιγματοςτων οδοφραγματων, να ξεκινουσαμε μια επιθεση φιλιας προς τους τ/κ. Οφειλαμε να καναμε οτι περνουσε απο το χερι μας  για να διευκολυνθει η διακινηση και η επαφη των πολιτων των δυο κοινοτητων.
Προσθετω στα μετρα που αναφερατε:
1)    Συμφωνια μεταξυ των δυο πλευρων για να μην υπαρχει αναγκη εκδοσης ξεχωριστης ασφαλειας αυτοκινητου.
2)    Συμφωνια μεταξυ των παροχεων κινητης τηλεφωνιας των δυο πλευρων για την λειτουργια περιαγωγης ( Roaming) , των κινητων τηλεφωνων.
3)    Διευκολυνση της διακινησης των επαγγελματιων τ/κ οδηγων, με την εκδοση σε αυτους πιστοποιητικων καταλληλοτητας των οχηματων τους με συνοπτικες διαδικασιες.
4)    Αμεση επιδιορθωση των χωρων θρησκευτηκης λατρειας και χωρων ταφης των δυο κοινοτητων.
  Η απορια μου , ( και το παραπονο μου ), ειναι ως εξης:
Ολο τον καιρο που εισαστε υπουργος τι κανατε για να προωθησετε εστω και ενα απο τα ποιo πανω μετρα / εισηγησεις;
Τι κανατε, οσο καιρο ησαστε υπουργος, ( η και σε αλλο ποστο της κυβερνησης ) για να κερδισουμε εστω και ελαχιστη απο την χαμενη εμπιστοσυνη των τ/κ;
Και εσεις, και ολα τα στελεχη της προηγουμενης κυβερνησης     ( αξιοι και αναξιοι ) , υποταχθηκετε στις επιθυμιες και τη βουληση του Νεου Εθναρχη, τεως προεδρου Παπαδοπουλλου.
Δηλαδη, δυσκολοτερες διαδικασιες στη διακινηση, να αγνοηθει τελειως ο απλος κοσμος και οι αναγκες του, και να δαιμονοποιηθουν και να κατηγορηθουν οσοι πραγματοποιουν επισκεψεις στο βορρα.
 Φθασαμε στο σημειο, οσοι επισκεπτονται τις πατρογονικες τους εστιες , να αποκαλουνται προδοτες, και οσοι κανουν αγωνα απο τον καναπε, το μπαλκονι η πισω απο ενα μικροφωνο, να ειναι οι « ανενδοτοι και ανυποχωρητοι αγωνιστες».
Ο στοχος ηταν να περιοριστουν  και να εκφυλιστουν οι επαφες μεταξυ του απλου κοσμου των δυο κοινοτητων, να ξαναεπικρατησει ο πληρης διαχωρισμος και να εμπεδωθει ποιο ευκολα η ιδεα του πληρους διαχορισμου. Της ντε φακτο διχοτομησης.
«Το κυπριακο λυθηκε το 1974» κατα τον Ντεκτας.                    «Η μη λυση ειναι λυση» κατα τον Ετζιεβιτ.                                                                                     «Τζιεινοι ποτζιοι, τζιαι εμεις ποδα» κατα την γνωμη μεγαλου μερους του πληθησμου ( ε/κ και τ/κ ).
Αυτη ηταν η νοοτροποια, και αυτη ηταν η πολιτικη που ακολουθηθηκε απο την κυβερνηση του Εθναρχη , ( να μην ξεχναμε οτι ηταν  και με την ανοχη και συνενοχη του ΑΚΕΛ ).  Φυσικο ηταν και τα μελη του υπουργικου συμβουλιου να ακολουθησουν αυτη την γραμμη.
Οποτε κυρια Μαρκουλλη, εφοσον ειχατε αυτες τις θεσεις που διακυρησσετε τωρα, ειχατε καθηκον να τις προωθησετε απο τοτε, και αν σας εναντιωνονταν οι συναδελφοι σας στην κυβερνηση, να ζητουσατε καλυψη απο τον Εθναρχη.  Και αν δεν περνατε καλυψη, (σιγα που θα σας υποστηριζε), να παραιτηθητε και  να βγειτε δημοσια και να τους εκθεσετε. Αλλα πειτε μου, ποιος παραιτηθηκε απο οποιοδητοτε αξιωμα σε αυτο τον τοπο; Καλυτερα, κρυψε να περασουμε.... Λιγο ο μισθος , λιγο τα αξιωματα, λιγο τα μεγαλεια.  Κανουμε μετα αντικατοχικο αγωνα απο τις εφημεριδες. Και ισως να ειναι καλυτερα « τζεινοι ποτζει τζιαι εμεις ποδα». Στο κατω κατω εψηφισεν το και ο λαος με 74%. «Βρε δε βαριεσε αδελφε» που λεει και ο Χατζιης.                                                               
 Αντε και καλες διακοπες.

Ανδρέας Σουτζιής
Ηλεκτρονικος 
Λεμεσος, Τηλ. 25355963

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου