Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

Διακηρύσσουμε ότι δεν θεουμε τις βάσεις. Ότι θέλουμε να φύγουν από τη Κύπρο. Ότι δεν έχουν «χωρικα υδατα», ούτε «Εναεριο χώρο». Ότι οι Εγγλεζοι είναι αιτια όλων των κακών που βρήκαν τους καυμενους Κυπριους.

Προχθες προσάραξε πλοιο με πρόσφυγες από τη Μεση Ανατολη σε μέρος που το ελεγχουν οι Βάσεις. Είπαν μας να πιάσουμε τους πρόσφυγες και να τους πάρουμε στα κεντρα υποδοχης. Πως απαντησαμε? ΟΧΙ κυριε! ΔΕΝ τους θέλουμε ! Εκατεβηκαν εις τη παραλια ΣΑΣ, είναι δικοί σας. Εμείς ΔΕΝ έχουμε δικαιοδοσία στις Βάσεις . Είναι εδαφος της Βρεττανιας και η Βρετανία είναι υπευθηνη να  τους ταισει να τους προσεχει και να τους απελασει.

Το ιδιο ακριβώς σενάριο επαναλήφτηκε πριν καμιά 10ρια -12ρια χρόνια αν δεν κανω λάθος Επροσαραξαν οι άνθρωποι στην Ορμηδια-Λιοπετρι , εφωναξαν οι υπευθηνοι των Βασεων τις αρχές της Δημοκρατίας για να μας τους δωσουν , και εμείς αρνηθηκαμεν με το ΙΔΙΟ ακριβώς σκεπτικο! ΔΕΝ έχουμε δικαιοδοσία , το εδαφος εν δικό σας, εμάς δεν μας ενδιαφέρει.
Εφκηκεν τους σε καλό των προσφύγων όμως. Εμειναν αγγονίν τους Εγγλεζους, τρων πιννουν μουχτιν , και τα παιδιά τους πηγαινουν σε Αγγλικα σχολεια στη Δεκέλεια.
Όταν ανοιξαν τα οδοφράγματα, στο Πέργαμος , υπήρχε μόνο το οδοφραγμα των Τούρκων που τη κατεχομένη πλευρά. Που τη μερια μας, τίποτε. Κανένα οδοφραγμα. «Ελευθερη» διακινηση.  Εφαηθηκεν η –τότε – κυβέρνηση στους Εγγλεζους να βαλουν οδοφραγμα και τελωνιακους και αστυνομικους να κάμνουν έλεγχο διότι «εν εδαφος των Βρεττανικων  Βασεων» . Και έκαμαν εις το τέλος οδοφραγμα εκεί οι Άγγλοι.


Αντι και στις τρεις περιπτωσεις να μουνταρουμεν μέσα να δειξουμεν ότι εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι, ότι είναι η κυβέρνηση της ΚΔ που πρέπει να ελεγχει ποιος μπαινει και ποιος βγαίνει από τη χώρα, αρνηθηκαμε και εκλωτσησαμε το δικαίωμα μας προκλητικα. Οι ίδιοι οι Άγγλοι μας καλουσαν να αναλαβουμε την ευθύνη μας και να δείξουμε την κυριαρχία μας άλλα εμείς «περί άλλων τυρβαζαμε».
Και θέλουμε να προστατεψουμε την «κυριαρχία» της ΚΔ, και κορδονουμε σαν γυφτικα σκεπάρνια πως έχουμε «κράτος». Ένα κράτος της πλάκας έχουμε . Μια «Μπανανια» , που την περιπαιζουν και εχθροί και φιλοι.  
Κατά τα άλλα «Έξω οι Βάσεις του Θανατου»!

Όι λαομον!