Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Η ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

 Σφοδρες αντιδρασεις προκαλεσε στα κατεχομενα η ανάρτηση του «προέδρου» του «διοικητικού συμβουλίου» του «Μπαϊράκ», Ozer Kanli υπέρ της προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία.

Τοσο ο πρωην ηγετης των Τ/Κ Μουσταφα Ακιντζιη οσο και ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι ταχθηκαν καθετα εναντιων μιας τετοιας προοπτικης.

Πριν απο την καταρευση των συνομιλιων στο Γκραν Μοντανα και πριν απο την εκπαραθυρωση του Μουσταφα Ακιντζιη απο την ηγεσια των Τ/Κ κανεις δεν τολμουσε ουτε να αρθρωσει κατι τετοιο.
Το ιδιο βεβαια συνεβαινε και στην Ε/Κ πλευρα.
Υπηρχε βλεπετε η προοπτικη της λυσης και επανενωσης της Κυπρου και ολοι ηταν αισιοδοξοι και περιμεναν μερα με τη μερα το τελος του δρομου.
Η καταρευση των συνομιλιων ομως καθως και η απωλια της ηγεσια απο τον Ακιντζιη, εφεραν τα πανω κατω και ανοιξε ο ασκος του Αιολου.
Καθημερινα πλεον βλεπουμε "απ'εκει" δηλωσεις σκληροπυρινικων που μιλουν για "την αναγκη ενωσης με την Τουρκια για να διαφυλακτει η Τ/Κ κοινοτητα".
Παρομοια ομως βλεπουμε και "απ'εδω". Ξεσαλωσαν οι οπαδοι της διχοτομησης και μιλουν πλεον ξενδιαντρωπα για την αναγκη της "λυσης των δυο κρατων"!
"Τζιηνοι ποτζιει τζι'εμεις ποδα" ειναι η χαρακτηριστικη φραση που συνοδευει πολλες απο τις συζητησεις και εισηγησεις που ακουμε τον τελευταιο καιρο.
Αυτα ηταν ανηκουστα μεχρι προ τινος.
Οι αθλιοι χειρισμοι του προεδρου Αναστασιαδη συνδυαζωμενοι μαζι με την παρανοια που κατελαβε τον Ερτογαν μας εχουν φερει σε αυτο το τελμα.
Ας το εχουν υποψιν τους οι "απορριπτικοι" της πλευρας μας. Η "καθαρη λυση" των δυο κρατων που ονειρευονται ειναι μονον ονειρο. Αυτου τους ειδους "λυση" ειναι λυση ενος κρατους-παρειας που θα ελεγχεται και θα εξαρταται αποκλειστικα απο την Τουρκια με την οποια θα μοιραζεται κοινα συνορα μηκους 200χλμ που θα ξεκινουν απο τον Πυργο θα φθανουν στον Αστρομεριτη θα διασχιζουν την Λευκωσια και θα καταληγουν στην Δερυνεια.
Ετοιμαστητε λοιπον να προσαρμοσετε και καταλληλως τα συνθηματα του νεου "Μακροχρονιου" .