Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ - ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΜΑΛΑΚΙΑ


ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΜΑΛΑΚΙΑ



Υπάρχει Ευρωπαϊκή οδηγία για τη παροχή αξιοπρεπούς διαβίωσης και ανθρώπινης αντιμετώπισης προς τους λαθρομετανάστες και αιτητές πολιτικού άσυλου.
Ετσι χώρες όπως η Μάλτα, διαμόρφωσαν παλιά υπόστεγα αεροδρομίου σε χώρους υποδοχής , όπου υπάρχουν κρεβάτια εκστρατείας και χώροι υγιεινής για το κόσμο. Επίσης κρατικές υπηρεσίες και εθελοντές προετοιμάζουν καθημερινώς συσσίτιο και τους ταΐζουν. Για τις προσωπικές ανάγκες του καθενός τους δίδονται 5 (πέντε) ευρώ ημερησίως.  Αυτό είναι αξιοπρεπείς διαβίωση και ανθρώπινη αντιμετώπιση.
Τι γίνεται στη Κύπρο όμως? Τον ομφαλό της γης ? Τη Δημοκρατία της Μπανανιάς? Τη «μισή» χώρα ? Να σας πω τι γίνεται. Μόλις  η Κύπρος έγινε μέλος της Ε.Ε, όλοι οι δουλέμποροι της υφηλίου ανακάλυψαν ακόμα μια είσοδο προς την ηπειρωτική Ευρώπη. Και μας στέλνουν μπουλούκια μπουλούκια τους λαθρομετανάστες. Και οι πολιτικοί πρόσφυγες βρίσκουν εδώ το καταφύγιο των ονείρων τους. Τι κάνει τότε ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός των εσωτερικών;  Πάει στο υπουργικό συμβούλιο για να αποφασιστεί η κυβερνητική πολιτική για τους μετανάστες. Και εκεί συζητούν οι εγκέφαλοι της κυβέρνησης : «Που να ψάχνουμε τώρα για χώρους υποδοχής και διαβίωσης των λαθρομεταναστών;  Ποιος θα κάτσει να τους μαγειρεύει;  Ποιος θα τους προσέχει;  Μπα... Πολλή φασαρία.  Κύριε υπουργέ των οικονομικών , κόψε του καθενός ένα τσέκι, να αγοράζει το φαγητό του και τα ρούχα του και το ενοίκιο του. Α, και αν έχει και παιδιά δώστε του έξτρα. Λεφτά έχουμε. Δώστε τους ότι θέλουν αρκεί να μας αφήσουν ήσυχους. Μια χαρά. Γλυτώνουμε  από ένα σωρό φασαρίες» .
Αυτό θα πει αξιοπρεπείς διαβίωση. Και το παίρνουν είδηση όλοι της γης οι κολασμένοι και μας κατεβαίνουν με τις χιλιάδες. Για να βρουν τον επίγειο παράδεισο . Και να παίρνουν τα επιδόματα χωρίς πολλά πολλά. Βρίσκουν και αφορμή, όλοι αυτοί οι περιθωριακοί, ΕΛΑΜ , Χρυσή Αυγή, κλπ. για να ξεσπαθώσουν εναντίων των μεταναστών που μας ξεζουμίζουν. Και το παίζουν και πατριώτες που θέλουν να καθαρίσουν την Κύπρο από τους ξυμαρισμένους μουσουλμάνους.
Βρίσκει και την ευκαιρία ο κάθε Κουλιάς να γυρίζει τα ΜΜΕ με αντίγραφο πλαστογραφημένης επιταγής και να επιδεικνύει τις χιλιάααδες ευρώ που δίνει το κράτος μας στους αλλόθρησκους!!
Και να φωνάζει ο κόσμος ότι οι ξένοι τα παίρνουν με τις χιλιάδες. Ε, πώς να μην τα παίρνουν. Αφού έχουν 10 εξαρτώμενα ο καθένας. Μαζί με το δώρο των Χριστουγέννων είναι αυτονόητο ότι θα πάρουν χιλιάδες. Ετσι είναι η κυβερνητική πολιτική. Ακολουθεί την Ευρωπαϊκή Οδηγία, και αγοράζει τον μπελά.

Στον τομέα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης υπάρχει Ευρωπαϊκή Οδηγία που λέει ότι όλες οι χώρες πρέπει να περιορίσουν δραστικά την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου (CO2). Και όσες χώρες δεν την περιορίζουν, δικαιούνται να «αγοράζουν» δικαιώματα εκπομπής. Κάτι σαν πρόστιμο» δηλαδή. Αν μια χώρα αργήσει να εκσυγχρονίσει τους ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς της, πληρώνει και την αφήνουν ήσυχη. Η ιδέα είναι ότι όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες θα αναγκαστούν να  επενδύσουν σε «πράσινη ενέργεια». Φωτοβολταϊκά, αιολική ενέργεια, γεωθερμική ενέργεια , ενέργεια από τα κύματα της θάλασσας κλπ.
Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες δηλαδή, όχι φυσικά η δίκη μας . Που είναι η μοναδική Αφρικάνικη χώρα της Ευρώπης. Εφόσον υπάρχει Ευρωπαϊκή οδηγία, που μας επιτρέπει να καθυστερήσουμε, κάμνουμε ακριβώς αυτό. Πληρώνουμε το πρόστιμο για να δικαιούται η ΑΗΚ να χρησιμοποιεί μαζούτ στους σταθμούς της, και δεν μας ενδιαφέρει hic για πράσινες ενέργειες και πράσινα άλογα. Και αν δεν ανατινασσόταν ο σταθμός της ΑΗΚ, για να αναγκαστούμε να τον εκσυγχρονίσουμε, θα ερχόταν μια εποχή που όλος ο κόσμος θα δούλευε με ηλιακή ενέργεια και εμείς θα καίγαμε κάρβουνο! Επειδή υπάρχει οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας επιτρέπει να πληρώνουμε παρά να βελτιώνουμε.
Πριν λίγα χρόνια, επιτράπηκε η εισαγωγή και κυκλοφορία τετράτροχων μοτόρων, (γουρούνων) στη Κύπρο, λόγω οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που  απέρριπτε τη δυσμενή διάκριση προς αυτό το είδος του οχήματος. Και επιτράπηκε στον κάθε άσχετο, πελλοκοπελλούι, ανεκπαίδευτο, να οδηγεί αυτά τα τέρατα. Που για να τα οδηγήσεις θέλεις ειδική εκπαίδευση. Και τα οδηγά ο οποιοσδήποτε 18χρονος έχει άδεια οδηγού σαλούν αυτοκινήτου. Επειδή υπάρχει οδηγία της Ευρωπαϊκής  Ένωσης που το επιτρέπει. Ε, ιδού τα χάλια μας. Δύο νέοι άνθρωποι νεκροί σε μια μέρα.  Επειδή υπάρχει οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Bρε άχρηστοι κυβερνώντες, δεν μπορείτε να διαμορφώσετε πολιτική σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της Κύπρου; Δεν μπορείτε να βάλετε περιορισμούς και απαγορεύσεις εκεί που πρέπει; Πρέπει δηλαδή να παίρνετε και να εφαρμόζετε κατά γράμμα ό, τι σας προσφέρουν και ό, τι σας διατάξουν; Δηλαδή η ελάχιστη αξιοπρέπεια που μας έμεινε σε αυτό τον τόπο εξατμίζεται στα γραφεία των Βρυξελλών;
Μην με παρεξηγήσετε. Είμαι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κυρίως γιατί μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στην Ελλάδα. Και ελπίζω να μην βγει καμιά Ευρωπαϊκή οδηγία που θα το περιορίσει και αυτό!


Ανδρέας Σουτζιής - Ηλεκτρονικός
Λεμεσος 28/8/2012