Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ

Πολύς ντόρος έγινε τις τελευταίες μέρες για το 77σελιδο έγγραφο των Η.Ε. μέσα  στο όποιο καταγράφονται οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις των δυο πλευρών στο Κυπριακό.  Και άρχισαν τα όργανα οι διάφοροι πατριώτες του καναπέ, οι αγωνιστές της πολυθρόνας, και άρπαξαν την ευκαιρία για να χύσουν τη χολή τους , και να δείξουν το μίσος τους προς τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στη Κύπρο, κου Αλεξάντερ Ντάουνερ. Τους έφταιξε όλους αυτός  ο άνθρωπος  επειδή κατέγραψε το τι έγινε τα τελευταία χρόνια στις συνομιλίες.

Οι δήθεν πατριώτες, οι ψευδοαγωνιστες, κακΟμήρου, Οικολόγοι ( περίπου 1700), το επίσημο και το ανεπίσημο ΔΗ.ΚΟ., και τα παρακλάδια,  (Κουλίας κλπ), ανησυχούν αφάνταστα όταν γίνονται προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Για αυτό η έγνοια τους είναι να σταματήσουν εν τη γενέσει τους οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες. Έτσι και τώρα. 
Μόλις είδαν ότι υπάρχει έγγραφο εργασίας με καταγεγραμμένες τις θέσεις των δυο πλευρών , τους έπιασε ο πανικός . Σου λέει  ο άλλος , αύριο  τα Η.Ε. , θα αρχίσουν να πιέζουν Ε/Κ και Τ/Κ πλευρά για να προσεγγίσει η μια την άλλη , βάση του εγγράφου, και σύντομα θα σμικρυνθούν στο ελάχιστο οι διαφορές. Θα γίνει και ένα πάρε - δώσε , πάει τέλειωσε το Κυπριακό στο άψε σβήσε. Και τι θα κάνουν αυτοί  οι αγωνιστές τότε;  Δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης και θα  ξεχαστούν  στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Άστε που  μπορεί να γίνουν και έρευνες και να διαπιστωθεί  ότι είναι αυτοί, οι δήθεν πατριώτες που έφταιγαν για τη διαιώνιση τόσα χρόνια του Κυπριακού. Και μπορεί στο τέλος ο κόσμος να ξυπνήσει και να τους πάρει  με τις πέτρες.

Γι’ αυτό προσπαθούν να σκοτώσουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία που μπορεί να μας δώσει κάποια ελπίδα, εν τη γενέσει της. Έτσι και τώρα . Τους έπιασε η μανία εναντίων του κου Ντάουνερ και παρέσυραν σε αυτό τους το ξέσπασμα,   ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κος Νίκος Αναστασιάδης , ο άνθρωπος που διακινδύνευσε τη πολιτική του καριέρα για να προωθήσει τη επίλυση του Κυπριακού σε καιρούς χαλεπούς, διαμαρτύρεται προς το Γ. Γ. του ΟΗΕ για το αν θα υπάρξει η όχι πολιτική συζήτηση στο δείπνο με τον Ερογλου. Αφού φροντίσαμε να αλλάξουν τα Η.Ε. τη ημερομηνία διεξαγωγής του δείπνου από τις 29/5 στις 30/5 . Αλλιώς δεν θα πηγαίναμε. Ε, όχι και να συντρώγουμε και να συναγελαζόμεθα με το κατακτητή την ήμερα της άλωσης της Πόλης!!! Άλλη μέρα εντάξει. Όχι και αυτή.

Πρόεδρε , μην ακούεις αυτούς τους επαγγελματίες πατριώτες , αυτούς τους άθλιους και μίζερους ψευδοαγωνιστες. Προχώρα . Φτάσε σε μια συμφωνία με τους Τ/Κ . Απάλλαξε μας από τη κατοχή και τη μιζέρια. Μπορείς . Στο χέρι σου είναι. Πίσω σου σε ακολουθεί και σε υποστηρίζει η τεράστια μερίδα του νούσιμου λαού που θέλει πλέον να τελειώνουμε με αυτή την αβεβαιότητα και τη στασιμότητα. Κλείσε τα αυτιά σου στις σειρήνες των ψευδοπατριωτών και άκου τη φωνή της συνείδησης σου . Προχώρα. Όλος ο Ελληνισμός θα σε ευγνωμονεί και το όνομα σου θα γραφτεί με λαμπρά γράμματα διπλά από εκείνο του Ελευθέριου Βενιζέλου.  Τώρα είναι η ώρα…

Ανδρέας Σουτζιής   -   Ηλεκτρονικός
Λεμεσός              23/5/2013