Σάββατο 6 Μαΐου 2017

«ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ, ΦΟΒΟΣ & ΑΝΑΡΧΙΑ»

«ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ, ΦΟΒΟΣ & ΑΝΑΡΧΙΑ»

Καμιά φορά προβληματιζομαι και αναρωτιέμαι.  Ποιο είναι το «ψευδοκράτος» άραγε? Είναι μήπως η παράνομη διοίκηση των κατεχομένων στο βορρα? Η μηπως το «νομιμο» κράτος, το «κράτος δικαίου» , η ΚΔ?

Με αφορμή τα κατορθωματα των θρασύδειλων κουκουλοφόρων , ψες την εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ, βγήκαν όλοι για να τους καταδικασουν άλλα και να ψέξουν την Αστυνομία και την Κυβέρνηση για την ανοχή που τους δεχνουν. Πολλοί διαμαρτύρονταν, «γιατί να μην υπάρχει στο χώρο μεγάλη αστυνομικη δύναμη» για να προλαβει τα επεισόδια που έγιναν.

Μα, αυτό είναι το ζητουμενο δηλαδή? Να κουβαλούμε παντού την ΜΜΑΔ και τον Αντιτρομοκρατικό ουλαμό για κάθε εκδήλωση που θα γίνεται υπέρ της λύσης? Να ξεσηκώνουμε ολάκερη την Αστυνομικη δύναμη για να προστατευσει τον κάθε Τ/Κ ομιλητη που θα καλεσουμε? Να ζητουμε Αστυνομικη συνοδεια από την Ομάδα «Ζ» για κάθε αυτοκίνητο με Τ/Κ πινακίδες που θα ερχεται στη Λεμεσό?

Σε αυτό το ειδος δημοκρατίας θέλουμε να ζούμε? Σε ένα αστυνομικο κράτος που να προστατευει τους μισούς πολίτες από τους άλλους μισούς, τους φανατικούς?
Ε, δεν γίνεται κύριοι να πραγματοποιείται εκδήλωση στα κατεχόμενα έξω από το γραφείο του Ακιντζιή χωρίς αστυνομιες και φρουρους, και όταν η ίδια εκδήλωση να περνά στην «ελεύθερη»  πλευρά να την συνοδεύει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η αστυνομικη δύναμη Λευκωσίας , από τον φόβο «μην τυχόν και γίνουν επεισόδια».

Δεν γίνεται κύριοι να διοργανώνονται εκκλησιασμοί και εορτασμοι στις κατεχομενες περιοχές, όπου υπάρχει 40,000 στρατός και να μην ενοχλειτε κανένας, και όταν ερχονται προσκυνητες στο Χαλαν Σουλταν Τεκκε να διοργανωνεται ολακερη Αστυνομικη επιχειρηση για την προστασία και συνοδεία τους.

Δεν γίνεται κύριοι να μαζευονται 50 – 100 ατομα για να συζητησουν για την προοπτικη της λύσης , και να τους επιτίθενται μια παρέα θρασυδειλα φασιστακια με κουκκουλες.

Δεν γίνεται να ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ την ανάγκη για Αστυνομικη προστασία για τέτοια πράγματα.


Τελικά ποιο είναι το «Ψευδοκράτος» στο οποίο  επικρατεί η Αναρχία και ο Φόβος δεν είμαι βεβαιος ακόμα…