Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΛΥΣΗ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ Ή Δ.Δ.Ο.

ΛΥΣΗ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ Ή Δ.Δ.Ο.

Ακούμε και διαβαζουμε καθημερινά από τον κόσμο να ανησυχεί για τη λύση του Κυπριακού και πολλοί να αναρρωτιωνται τι είναι καλυτερο?  Η λύση της ΔΔΟ που δεν είναι δικιμασμενη και μπορεί να είναι δυσλειτουργική ή ακόμα και άδικη? Ή η λύση δυο κρατων , με μια συμφωνημενη Διχοτόμηση  που θα επιτρέψει στις δυο πλευρες , τις δυο κοινοτητες να ακουλουθησουν η κάθε μια το δρόμο της και να αναπτυχθουν σε σχεσεις καλης γειτονίας?


Η αποψη μου για το δίλημμα ΔΔΟ ή διχοτομηση εχει ως εξης:
Για μενα το πιο σημαντικό θεμα ειναι να υπαρξει ειρηνη και σταθεροτητα στον τοπο. Για να ζησουν οι επομενες γενιες , τα παιδια μας και τα εγγονια μας μια κανονικη ζωη.

Λοιπον αν η διχοτομηση δυο ανεξαρτήτων κρατών θα μας το προσφερει αυτο , τοτε ΝΑΙ. Θα την αποδεκτω , εστω και αν αυτο θα σημαίνει οτι δεν θα επιστρεψω στην αγαπημενη μου Λυση. Για χαρη της ειρηνης , ας το δεκτουμε.

ΑΛΛΑ η εκτιμηση μου ειναι οτι μια συμφωνια δυο ανεξαρτητων κρατων δεν θα ειναι τετοια. Μπορει το δικο μας κοματι να ειναι αυταρκες, με πολλυ τουρισμο , αερια, υπηρεσιες, και καποιου ειδους βιομηχανια και να μπορουμε να προχωρησουμε και να αναπτυχθουμε ακομα παραπανω.


ΑΛΛΑ το αλλο κρατος που θα δημιουργηθεί , το "βορειο" δεν θα μπορει να σταθει στα ποδια του. Δεν εχει βιομηχανια δεν εχουν πολλυ τουρισμο και φυσικα δεν θα δικαιουνται ουτε αέρια, αφου αυτα βρισκονται στη πλευρα μας. Οποτε σιγα σιγα θα μετατραπουν σε κανονικη επαρχία της Τουρκιας με πιο πολλυ εποικισμο και θα ισλαμοποιηθουν πληρως.

Οι Τ/Κ δεν θα αντεξουν σε αυτη τη κατασταση. Οι μισοι θε ερθουν στο "νοτιο"κρατος και οι αλλοι μισοι θα μεταναστευσουν. Πραγμα που σημαινει οτι το "βόρειο " κρατος θα γεμισει με περισσοτερους εποικους, νομιμους αυτη τη φορα. Τελικα θα καταληξει σε λυση του "Αλεξανδρέττας" και θα ενσωματωθουν "κανονικα και με τον νομο" στη "Μητερα Τουρκια".


Και θα εχουμε πλεον "σκληρα" συνορα με την Τουρκια . Την Τουρκία του τρελλο –Ερτογαν έτσι? Και κάποιοι θα πρέπει να προσεχουν αυτά τα σύνορα. Πάλιν στρατος πάλιν εντασεις και πάλιν προβλήματα. Όποτε καληνυκτα ειρήνη και ασφάλεια.

Για αυτούς τους λογος άλλα και για πολλούς άλλους θεωρω ότι η λύση της ΔΔΟ όσον άδικη , η οδυνηρη μπορεί να είναι , στο τέλος είναι η πιο λογικη επιλογη. Με αυτή τη λύση η Τουρκία θα ξεκουμπιστει από εδώ, ο εποικισμός θα τερματιστει, τα τουρκικα στρατεύματα θα αποχωρησουν και οι Κυπριοι, Ε/Κ και Τ/Κ θα αφεθουν να αναπτυξουν τον τόπο τους και να προοδευσουν μόνοι τους.

Σε μια χώρα μελος της ΕΕ που ο οποιοσδηποτε επιβουλευεται θα το σκεφτει δίπλα και τριπλα πριν να την ενοχλησει.