Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Αγωνας τώρα δικαιωνεται.



Ο Αγώνας τώρα δικαιώνεται. 


Πριν χρόνια , (νομίζω το 1996),  ο ηγέτης των Τ/Κ, Ραούφ Ντενκτάς έδωσε μια συνέντευξη στο Σταύρο Σιδερά η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημ. «Σημερινή» . Εκεί είπε ορισμένες πραγματικότητες τις οποίες εμείς οι Ε/Κ δεν τολμούσαμε ούτε  να δούμε, ούτε να παραδεχτούμε, και ανέλυσε το όραμα του για το μέλλον.
Είπε π.χ. ότι όλοι οι αγνοούμενοι είναι νεκροί, και  ότι το θέμα το συντηρούν οι πολιτικάντηδες για λόγους προπαγάνδας.  Είπε ότι το προσφυγικό λύθηκε με την ανταλλαγή πληθυσμών και το περιουσιακό θα λυθεί με την ανταλλαγή περιουσιών και την αποζημίωση.  Είπε ότι στο Βορρά υπάρχει ένα «κράτος» με «κυβέρνηση» , «θεσμούς» , «όργανα»,  «υπηρεσίες» , «αστυνομία» , που λειτουργεί είτε μάς αρέσει, είτε όχι. Και ότι κάποτε θα το συνειδητοποιήσουμε  και αυτό. Και η διεθνής κοινωνία το ξέρει και συνεργάζεται μαζί τους, έστω και αν δεν τους αναγνωρίζουν επίσημα.  Είπε επίσης ότι για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος  βλέπει αρχικά την «ελεύθερη» διακίνηση και μετά από ( 18 ) χρόνια την αποκατάσταση σχέσεων καλής γειτονίας και συνεργασίας.

Φέρνω αυτά τα πράγματα στο νου μου όταν ακούω τους πολιτικάντηδες να συζητούν , για το κυπριακό και το είδος της λύσης (ομοσπονδία , συνομοσπονδία , ΔΔΟ, ΔΔΟ με το σωστό περιεχόμενο, διχοτόμηση , δυο –τρία κράτη, κλπ) και να το παίζουν ειδήμονες και μορφωμένοι.           ( μάλλον δαίμονες είναι και παραμορφωμένοι).  Και αντιλαμβάνομαι πλέον,  ότι το «όραμα» Ντενκτάς, είναι πραγματικότητα: «ελεύθερη» διακίνηση, εμπόριο της «Πράσινης γραμμής», συνεργασία των δυο αστυνομιών , σχέσεις καλής γειτονιάς.
Ένα πράγμα μάς έμεινε , αν θέλουμε να περισώσουμε ότι περισώζεται,       (Αμμόχωστος, νεκρή ζώνη, αποζημιώσεις).  Αυτή τη «Πραγματικότητα» να την αποδεχτούμε, και να υπογράψουμε μια διευθέτηση βάση αυτής. Ο μοναδικός άνθρωπος που το αντιλήφθηκε και  μπορεί να το έκανε αυτό ήταν ο Γλαύκος Κληρίδης , αλλά δεν πρόλαβε ( ή κώλωσε).  Ελπιζω ότι ο νέος πρόεδρος που θα εκλεγεί το Φεβρουάριο του 2013, να συνειδητοποιήσει αυτές τις πραγματικότητες , και με τη σύμφωνο γνώμη της υπόλοιπης ( ή της πλειοψηφίας ) της πολίτικης ηγεσίας να προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας με τους   Τ/Κ  μια ώρα γρηγορότερα να τελειώνουμε. Να ακολουθήσει ο καθένας το δρόμο του, εμείς με τα αέρια μας  και οι Τ/Κ με τη Τουρκία και να πάψει επιτέλους να υπάρχει αυτό το καρκίνωμα που ονομάζεται Κυπριακό και αναλίσκει εκατομμύρια ευρώ από τους πόρους του κράτους  για «άμυνα», και «διαφώτιση». Να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και να πάμε στην ανάπτυξη. 
Δυστυχώς η λύση του Κυπριακού είναι το όραμα του Ντενκτάς!!!

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!!!


Ανδρέας Σουτζιής – Ηλεκτρονικός
Λεμεσός      19/9/2012