Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΛΥΣΣΑ και ΜΙΣΟΣ

ΛΥΣΣΑ  και ΜΙΣΟΣ

Λυσσαξαν οι εραστές της διχοτόμησης τις τελευταίες μέρες! Παίρνουν σβαρνα τα ραδια και τις τηλεορασεις και βγαζουν εξω όλο τους το μισος ενάντια  στη λύση του Κυπριακού.

Μολις φανηκε μια ακτιδα φωτως με την εκλογη Ακιντζιη , επιασεν τους η πελλαρα.. Τους κτυπησαν και οι ζεστες των τελευταιων ημερων και αφήνουν τη γλωσσα τους να πάει περιπατο.
ΤΟ πρωι , δοκτορας εγνωσμενου κυρούς , ο δρ. Πετασης,  προσπαθουσε να μας αποδειξει , από το ραδιο, ότι σε περιπτωση λύσης , όχι μόνον δεν θα υπάρχει εκρηξη οικονομικης ανάπτυξης, ( όπως προβλεψε ο ΠτΔ) άλλα θα υπάρχει εκρηξη μεταναστευσης. Και που το βασιζε αυτό ο καλος δρ? Στο ονομα του νεου πολιτευματος παρακαλω. Διατεινετο ότι επηδη η χώρα θα ονομαζεται Διζωνικη Δικοινοτικη Ομοσπονδία , είναι σιγουρο ότι θα παττισει. «Ειδατε καμιά ΔΔΟ που να έχει οικονομική ανάπτυξη?» ελεγε…

Και να μην του τριψει κανένας μεσ’τα μουτρα τον χαρτη της Αμμοχώστου και την ανάπτυξη που θα προκυψει μόνο απ’εκεί…
Άλλα , αφού τους έπιασε όλους ο καημος και ο φοβος… μηπως επελθει συμφωνία .. μηπως και μας επιστραφουν εδαφη… μηπως και επιστρεψει κανένας προσφυγας πίσω… ΟΧΙ, θα μας ξαναπουν ξανά… και εβγαλαν από τα σεντουκια κάτι γραφικους Ματσακηδες, Αντιγονες , Κουλιες , που ήταν στα αζητητα, και τους έδωσαν μικροφωνα για να μας συντρομαξουν!!!

Ε , ΟΧΙ, λοιπον κύριοι!!! Αυτή τη φορά ΔΕΝ θα σας περάσει.. όσο δηλητήριο και οση χολη και αν χυσετε, εμείς,  που θέλουμε να ζησουν ται παιδιά και τα εγγονια μας σε ειρήνη και ασφάλεια , έχουμε παθει ανοσια. Θα σταθουμε σαν ένα σωμα εμποδιο στους τυχοδιωκτικούς σας σχεδιασμους και στις συνωμοσιες σας. Αυτή τη φορά είμαστε ετοιμοι… με τις βαλιτσες μας… και οποίος μας σταθεί εμποδιο θα τον φουνταρουμε στον κολπο της Αμμοχώστου ή στις παραλιες της Κερυνιας!!!

Ανδρέας Σουτζιής

30/4/2015

Λεμεσος (προσωρινα)