Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

«110 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ».


«110 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ».



Εδώ και κάτι μέρες παιζει αυτή η αναρτηση σε «τοίχους» Τ/Κ άλλα και στα Τ/Κ ΜΜΕ, με αφορμη είδηση που δημοσιεύτηκε στα Ε/κ ΜΜΕ που έλεγε ότι: «110 Χιλιάδες Τ/Κ είναι κατοχοι ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΚΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ή Ταυτοτητων».  Προσεξετε: «Ε/Κ διαβατηριων και όχι διαβατηριων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Και με αφορμή αυτό το λεκτικό τα Τ/Κ  ΜΜΕ  εγραφαν ειρωνικά ότι «110 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ».

Εχει κατι μερες που βλεπω αυτη την αναρτηση σε "τοιχους' φιλων μου Τ/Κ αλλα και στα Τ/Κ ΜΜΕ και σπαζω πλακα και χαμογελω μονος μου.
 Διαπιστωσα όμως οτι ΚΑΝΕΝΑΣ Ε/Κ και κανενα Ε/Κ ΜΜΕ δεν πηρε ειδηση για αυτο. Ουτε εκαταλαβαν τιποτε.
Εμας τους Ε/Κ μας απασχολουν πιο σημαντικά πραγματα τωρα . Οπως οι ματσαραγκες των παπαδων και της εκκλησιας , τα αερια και η συμπεριφορα της Ρωσσιας, καθως και ποσα κιλα αρνι θα αγορασουμε απο τον χασαπη για τη σουβλα του Πασχα.
Ειναι κριμα τοσα χρονια μετα απο την διάνοιξη των οδοφραγματων και την "σχετικά ανετη" επαφη μεταξυ των δυο κοινοτητων που ακομα δεν καταλαμβαινουμε ο ενας τον αλλο και ουτε καν προσπαθουμε. Ποσοι απο εμας εκαμαν τον κοπο να μαθουν τη γλωσσα του αλλου? ή χειροτερα ποσοι απο εμας εννοιωσαν την αναγκη να βρεθουν με τους "αλλους" εστω για μια κουβεντα.

Αμα μετα απο τοσο καιρο δεν εχουμε ιδεα για το τι απασχολει τον "αλλο" , πως σκεφτεται , και τι ειναι συμαντικο για αυτον , πως θα τα καταφερουμε να ερθουμε κοντα και να επανενωσουμε τον τοπο μας??

Καποτε καποτε σκεφτουμε οτι και να καταφερουμε να ενωσουμε τη χωρα , τον λαο δεν θα τα καταφερουμε. Ο διαχωρισμος επι του εδαφους ειναι μηδεν μπροστα στον διαχωρισμο που υπαρχει στο μυαλο.

Καλημερα και Καλο Πασχα :)