Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Έχω ένα θέμα με το «Ραδιομαραθωνιο». Κάθε χρόνο που τους βλέπω να ξεχυνουνται στους δρομους, τοσους «εθελοντες» , για να μαζεψουν λεφτα για τα «άτομα με ειδικες αναγκες». Και εκεινη η δακρυβρεχτη εικονα που βγαζουν τα ΜΜΕ καλυπτοντας τις εκδηλωσεις , με τις κυριουλλες να συγκινούνται μπροστα από το φακο της τηλεορασης και να ριχνουν τα κροκοδειλια δακρυα τους προς τερψην υμων των υπολοιπων Υποκριτων και Φαρισσαιων.

Φέτος ηπαρχει φυσικά και το οικονομικο θέμα . Με τοσες ατασθαλιες που μας απασχολουν καθημερινως είναι φυσικό να είμαστε όλοι υπερ του δεοντως , καχυποπτοι για το πώς διαχειριζονται τα χρηματα αυτοί που τα εισπρατουν. Αφηστε ,όμως, το οικονομικο θέμα για την ώρα . Το μεγα θεμα με το ραδιομαραθωνιο,  ειναι οτι μια ολοκληρη κοινωνια , βρήκε  τροπο να ξεπλενει και να ξεφορτωνεται τις ευθυνες που εχει , εναντι των "ατομων με ειδικες αναγκες".

Θα γραψω σκληρα πραγματα και συγχωρεστε με οσοι τα διαβαζετε.

Τα άτομα αυτά  το μονο που θελουν ειναι αγαπη. "Μονο η αγαπη μπορει ", λεει το συνθημα τους.  Και  εμεις για να μην αναγκαστουμεν να κολιαντιριζουμεν το καθυστερημενο της γειτονιας, για να μην εχουμεν στα "καθαρα" σχολεια μας, μογγολακια, για να μην προσλαμβανουμεν στες δουλειες μας παραπληγικούς και αναπηρους, για να μην ειμαστε αναγκασμένοι να συντηρουμε για ολη μας τη ζωη τους ανημπορους συγγενείς  μας, εκαταφεραμεν να εξαγορασουμεν τις συνειδήσεις μας.

Με 5 μολις ευρω ο καθενας, εκαθαρισαμεν. Με 5 ευρω εκαμαμεν το καθηκον μας για τα "ατομα με ειδικες αναγκες" . Με 5 ευρω , ξοφλησαμε το χρεος μας.


ΑΛΛΟΙ να φροντισουν να τους ξισκατισουν, να τους ταισουν , να τους προσλαβουν στες δουλειες τους . Άλλοι  να τους προσφερουν αγαπη. Εμεις πληρωσαμε ηδη. Εκαμαμεν το καθηκον μας χτες εκεί  στα φωτα του Πενταδρομου.  Εισφέραμε 5 ολακερα ευρω.