Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΆΣΗΜΑ

ΠΑΡΆΣΗΜΑ

Το FACEBOOK έφερε μια πραγματική επανάσταση στη ζωή μας. Άλλαξε τον τρόπο που επικοινωνούμε και τον τρόπο που μπορούμε να περάσουμε μηνύματα στο κόσμο. Μέχρι πρόσφατα, αρκούσε ένα άρθρο στην εφημερίδα για αναδείξει κάποιος τις θέσεις του. Με τον ερχομό του διαδικτύου , το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) , έδωσε μια έξτρα ώθηση στη διάδοση των σκέψεων και των θέσεων ενός αρθρογράφου. Η διάδοση του ΦΒ και η χρήση του από πλείστα μέλη της κοινωνίας όμως , κατέστησε απαραίτητο για όποιον θέλει να επικοινωνήσει με τον κόσμο , για όποιον θέλει να περάσει τις ιδέες του σε όσον το δυνατόν περισσότερα άτομα , να μην αρκείται στις εφημερίδες η στο e-mail, άλλα να αναρτά τα γραφόμενα του και στο ΦΒ και μάλιστα εντός των διαφόρων γκρουπ που υπάρχουν. Ο ένας με τον άλλο , οι χρήστες θα διαδώσουν κάποιο άρθρο η κάποιο κείμενο ως τα πέρατα της οικουμένης.

Ένα αξιόλογο γκρουπ που τα μέλη του ασχολούνται εντατικά με τα πολιτικά πράγματα του τόπου είναι το «ΚΥΠΡΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ». Το γκρουπ αυτό έχει σχεδόν 10,000 μέλη , παρόλο που όσοι γράφουν η σχολιάζουν συχνά είναι πολύ λίγοι. Στο γκρουπ αυτό δεν υπάρχουν μπλοκαρίσματα ή διαγραφές, ( τουλάχιστον εγώ δεν είδα) .

Αποφάσισα να αναρτώ τα γραφόμενα μου και εδώ λόγω του μεγέθους του γκρουπ για να με διαβάζουν όσον το δυνατόν περισσότεροι. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκα στο στόχαστρο ορισμένων μελών οι οποίοι άρχισαν να με επικρίνουν για τα γραφόμενα μου. Εγώ έγραφα ότι θέλω άμεση λύση του Κυπριακού, έγραφα υπέρ της επαναπροσέγγισης, υποστήριζα τον Τ/Κ ηγέτη κο Ακιντζιή , ζητούσα την εφαρμογή της ΔΔΟ για να εξασφαλιστεί η αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων. 

Στον αντίποδα αυτοί που με επέκριναν ήταν υπέρ του «μακροχρόνιου αγώνα», της συνέχισης του «στάτους κβο» , του «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλιν δικά μας θα'ναι», ακόμα και υπέρ της πολεμικής αναμέτρησης με την Τουρκία για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών.

Η αντιπαράθεση μου με ορισμένα μέλη του γκρουπ εντάθηκε όταν έγραψα ότι πήγα ποδηλασία από το Πέργαμος στη Λύση και μετά πήγα για κολύμπι στη κατεχομένη Αμμόχωστο, όπου και έφαγα. Τότε ήταν που ξεσάλωσαν όλοι και έριξαν τις μάσκες. Οι βρισιές και οι αισχρότητες  που μου έριξαν, που  αρκούν να γεμίσει βιβλίο. Το επίπεδο τους έπεσε σε επίπεδο πεζοδρομίου και η γλώσσα τους έγινε γλώσσα των καμπαρέ και των κακόφημων γειτονιών.  Τόσο απαίσιες ήταν οι  βρισιές δεκτικά, που σοκαρίστηκα, και αρνήθηκα να συνεχίζω τη συζήτηση.

Σταχυολογώ εδώ κάποιες από τις βρισιές τους. Τις οποίες θα καδρώσω  και θα φυλάω σαν παράσημα . Κράτησα την ορθογραφία και τον τρόπο που χρησιμοποίησαν αυτοί που τα έγραψαν . Σχόλια σε Greekglish τα αγνόησα παρόλο που υπήρχαν κάμποσα.  Έγραψαν μεταξύ άλλων:

Δημητρης Πειλιδης: «…μα τι στο πούτσο πινετε…»,
«… σε  
λένε γιουσουφάκι, τουρκοπροσκυνημένο, προδότη και οτι το φέσι σου λέιπει,..»,
«…δουλεύετε ψιλό γαζί κάνοντας προπαγάνδα υπέρ των Τούρκων…».

Γιωργος Στυλιανου: «…απολαμβάνεις το νάσαι γιουσουφάκι…»

Γιαννακης Ιωαννου: «…Μου θυμίζει έκθεση παιδιού β τάξης δημοτικού ...... Μα καλά όλοι αυτοί που γράφουν τέτοιες μα@@@@κίες είναι Ελληνοκύπριοι ή Τούρκοι που παριστάνουν τους Ελληνοκύπριους;»,
«…
 ξεπουλάς την πατρίδα σου ..»,
«…Τι να καταλάβει ο ζoπόβορτος ......»

Σοφοκλης Σοφοκλεους: «…είσαι για λυπηση…»

Σοφια Κυπριανού: «…αν σε πω ηλίθιο , βλάκα , επικίνδυνο δια την υγεία
 …»

Ανδρέας Μυλωνας: «
εγω δεν εχω αννοικτους λογαριασμους με την συνηδειση μου ουτε και θα γινη ποτε γιατι δεν ειμαι πουλημενος ξεφτυλας να συνεργαζομαι με την κατοχη για ενα πιατο φαι η μια πουτανα στα κατεχόμενα…»,
«…αυτα που κανουν καποιοι πουλημενοι φτηνοι με κοντη μνημη και χαμηλη εκτιμηση αυτοεκτιμηση και απατριδες
…»

Κατελου Κοφτερου: «…απο το ποδηλατημα και το πολυ φαι εστενεψε η μνημη
 …»

Ρουλλα Τζ. Ανδρεου: «…Ας παντρευτούν και με Τούρκους/τουρκαλες και μείνουν από εκεί να ησυχάσουμε αφού τους θεωρούν αδελφια
 …»

Αλεξανδρα Χρίστου: «…
αν θελεις γινε τουρκος υπηκοος αλλαξε ονομα και φορησε και φεσι ,,ε μα πια ,,εκτος και αν εισαι δηλαδη …»

Κωνσταντινος Δρουσιωτης: «…Σουτζιής + Ακκιντζή = LFE Ρε τουρκόφιλο αρνάκι να σου πω…»

Σάββας Χαραλαμπος Πετρου: «…ΣΟΥΤΖΙΗ ΚΑΘΑΡΗΣΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΒΑΛΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕΙΑ ΣΟΥ…»,
« κυριε σουτζι τραβατε στον ακιντζι σας και μην ρυπαινετε το διαδυκτιο με την τουρτζια σας.θα ελθει η ωρα που θα πληρωσετε…"

Αντωνης Θεωδωριδης: « Σουτζιή είσαι απ’τα Αδανα ρε?»

Χριστα Πελεκανου: «
...ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΛΕΠΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ . ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΡΕ ΒΛΑΚΕΣ , ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΛΥΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΘΑΣ . ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΝΟΥΝ ΣΑΣ ΡΕ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕΣ ..........»

Γρηγορης Σταυρου: «…Ο ΣΟΥΤΖΙΗΣ ΕΙΠΕΝ ΠΡΙΝ ΣΕ ΜΙΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΤΙ ΨΕΥΤΟΤΡΩΕΙ? ΕΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕΤΕ ΝΑ ΕΚΑΛΟΤΡΩΕΝ ΑΚΟΜΑ ?...»

Σίγουρα υπήρχαν και άλλοι που με έβρισαν. Κάποιοι μου διεφυγαν. Απολογουμε για αυτό. Δεν τους οικτίρω  λιγότερο και από τους άλλους και αυτούς.

Ανδρέας Σουτζιής – Ηλεκτρονικός
Λεμεσός  3/10/2015