Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ

Λεμεσος                                 9-11-2009

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ

Σημερα ειναι η επετειος της πτωσης του τειχους του Βερολινου. Με αφορμη αυτη την επετειο, γραφτηκαν και ακουστηκαν ενα σορο αναλυσεις και παραλληλισμοι με το δικο μας τειχος.  Η νεα μοδα τωρα ειναι για το πόσο θα ειναι το κοστος της επανενωσης. Αφου η επανενωση της Γερμανιας, στοιχισε πανω - κατω 1,3 τρισεκατομυρια ευρω, η επανενωση της Κυπρου δεν θα στοιχισει καπου εκει; Στο κατω κατω η Κυπρος ειναι στο κεντρο του κοσμου , και οταν θα την ανοικοδομουμε, μετα απο την επανενωση, θελουμε να βαλουμε παντου τζακουζι, και επιχρυσους καμπινεδες .

Αρχισε που λετε η συγχορδια των οργανων, με οπλο φυσικα το αγαπημενο ολων αυτων των ειδημονων. Την Γκαιμπελικη διαστρεβλωση, γεγονοτων και πραγματων.

Πρωτος τον χορο, τον εσυρε ο πρωην υπουργος Οικονομικων επι κυβερνησης Γ. Κληριδη, κος Χριστοδουλος Χριστοδουλου. Σε ομιλια του την περασμενη εβδομαδα, αφου ανελυσε τους αριθμους και προσθεσε τα κουκια μας και τα μαγειρεψε με λιγο Διεθνες Νομισματικο Ταμειο, και λιγη Ευρωπαικη Τραπεζα, απεφανθει οτι οικονομικα δεν μας συμφερει η λυση γιατι θα πρεπει να ξοδευτουν  υπερογκα ποσα, για την ανορθωση του βιοτικου επιπεδου των “αδελφων” Τ/Κ. Και ποιος πρεπει να δωσει αυτα τα ποσα παρακαλω; Φυσικα εμεις, οι μαλακες Ε/Κ. Ουτε μπορουμε να φανταστουμε φυσικα οτι σε περιπτωση λυσης , θα μας βοηθησουν απο ολες τις μεριες οι Η.Π.Α. η Ε.Ε, η Ελλαδα και η Τουρκια ( γιατι οχι;). Ολοι αυτοι που θα ειναι προς το συμφερον τους να επικρατησει σταθεροτητα στο νησι, θα πεσουν με τα μουτρα για να βοηθησουν, για να μην ξαναυπαρξει ο κινδυνος να δημιουργηθει παλι καμια ανωμαλη κατασταση.

Και αφου εφυγε απο τους αριθμους , ο εντιμος πρωην υπουργος, θυμηθηκε οπως ηταν φυσικο, και το “τρισκαταρατο” Σχεδιο Αναν. Θα ειχαμε, λεει , μετα την λυση , και για την περιοδο μεχρι να μπαιναμε στην ευρωζωνη, δυο επισημα νομισματα, την Κυπριακη Λιρα , και την Τουρκικη Λιρα. Οποία διαστρεβλωσις .  Οποιος διαβασε το σχεδιο Αναν, ξερει οτι οι Τουρκοι ειχαν δεχθει οτι το νομισμα του νεου κρατους θα ηταν η Κυπριακη Λιρα ( της Κυπριακης δημοκρατιας ), και οι τουρκικες λιρες θα ανταλλασοντο με κυπριακες σε ευλογο χρονικο διαστημα. (Το οτι θα ειχαμε την Κυπριακη Λιρα για νομισμα του νεου κρατους , δεν δειχνει οτι θα ειχαμε συνεχεια της Κ.Δ.; Αλλα φυσικα οτιδηποτε θετικο ειχε το “τρισκαταρατο” σχεδιο, το αποσιωπισαμε και το εξαφανισαμε στην περιοδο της “περιρεουσας”.
Βγαινει που λετε και σημερα  ενας απο τους αντιπροεδρους του ΔΗ.ΚΟ. ο κ. Κολοκασιδης, στην εκπομπη του Λαζαρου Μαυρου και, παλι με αφορμη την επετειο της πτωσης του τειχους του Βερολινου, και αρχιζει να μας αναλυει με αριθμους και νουμερα, και με μαθηματικες πραξεις , ποσο στοιχισε στους Γερμανους, και ποσο ποιο ακριβα θα μας στοιχισει εμας.
Ε λοιπον κυριοι οικονομολογοι και λοιποι μαθηματικοι, ολοι εμεις που νοιαζομαστε για το μελλον ολοκληρης της Κυπρου, που νοιαζομαστε για το μελλον των παιδιων μας, και δεν θελουμε να ξεπουληθει η μιση μας πατριδα με μαθηματικες πραξεις , ολοι εμεις που δεν βλεπουμε το συμφερον της τζεπης μας η της εταιριας μας, ολοι εμεις που η εγνοια μας δεν ειναι ποσο μοιρασι θα παρει το κομμα μας στη διακυβερνηση του τοπου, ολοι εμεις λεω, απαντουμε:
«ΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΙΟΥΜΕΘΑ»
αλλα περι απελευθερωσης και επανενωσης του τοπου.
Οποιος θελει να απαλλαγουμε απο την κατοχη, να επιστρεψουν οι προσφυγες ( οσοι θελουν πλεον ), να επανενωθει η Κυπρος, και να παει ο τοπος μπροστα, δεν θα βλεπει το οικονομικο κοστος. Αν υπολογιζαμε το κοστος δεν θα ειχαμε , ουτε αγωνα της Ε.Ο.Κ.Α. ουτε αντισταση το 1963 – 64, μα ουτε θα πολεμουσαμε ( εστω και λιγο ) το 1974.
Για αυτο επαναλαμβανω. Η Ελευθερια, η Προοδος, και η επανενωση της Κυπρου μας δεν μπορει να υπολογιζεται με το ποσο θα κοστισει....