Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΟ «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»

ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΟ «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»

Ξεσάλωσαν πάλι τα μέλη της απορριπτικής παράταξης. Μόλις είδαν ότι υπάρχουν προβλήματα στις συνομιλίες, μόλις άκουσαν τις τελευταίες δηλώσεις του Ακιντζιή, ενθουσιάστηκαν. Και μόνο που δεν άρχισαν να πανηγυρίζουν! Μεσ’την τρελή χαρά οι άνθρωποι επειδή , κατά τη γνώμη τους οι συνομιλίες δεν πάνε καλά. Και είναι  μάλιστα και ενθουσιασμένοι με τον Ακιντζιή. «Σας τα λέγαμε» , λένε. «Αυτός είναι χειρότερος και από τον Ερογλου», φωνασκούν. «Νέος Ντενκτάς είναι  ο Ακιντζιή σας», δηλώνουν με μια χαιρεκακία που θα τη ζήλευε και ο χειρότερος εχθρός μας.

Δυστυχώς ο ΠτΔ, ο Υπουργός Εξωτερικών και άλλα κυβερνητικά στελέχη, έχουν επηρεαστεί από αυτή τη νέα περιρρέουσα ατμόσφαιρα και έχουν προσαρμόσει το ύφος τους και τις δηλώσεις τους αναλόγως.
Είναι πραγματικότητα ότι η συμπεριφορά της Τουρκικής και της Τ/Κ πλευράς δεν βοηθά τα πράγματα. Αντίθετα οι καταστάσεις εκτραχύνονται. Ελπίζουμε όμως ότι ο διεθνής παράγοντας θα τους πιέσει και θα συνετιστούν. Ταυτόχρονα όμως πρέπει και εμείς να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να αποφεύγουμε τις δηλώσεις που θα προκαλούσαν περεταίρω διαμάχες.

Η λύση του Κυπριακού μέσω των συνομιλιών είναι μονόδρομος. Όσοι ονειρεύονται ότι θα ζωστούμε τα άρματα και θα πάμε για ένα νέο ’21, «πλανώνται πλάνη οικτρά». Ένα νέο 1923 θα μας φέρουν οι «πατριώτες του καναπέ». Υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας, που ακόμα ονειρεύεται «το ξανθό γένος». Και ότι «Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θά'ναι». Αυτοί βλέπουν τους Ρώσους πιλότους να μάχονται στη Συρία και οραματίζονται αναβίωση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Βλέπουν καθημερινώς Ρώσο-Τουρκικό πόλεμο και διαμοιρασμό της Τουρκίας. «Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι». Τέτοιου είδους σενάρια πραγματοποιούνται μόνο στις ταινίες του Φώσκολου.

Πρέπει όλοι η πολιτική ηγεσία να σταθεί στο πλευρό του ΠτΔ όχι μόνον για να τον υποστηρίξει άλλα και για να τον πιέσει να μην παρεκκλίνει από την απόφαση του να εργαστεί για λύση του Κυπριακού με όλες του τις δυνάμεις. Κύριοι βουλευτές, ( ιδίως του ΔΗ.ΣΥ.), μην αγνοήσετε τις εξελίξεις. Δώστε όλες σας τις δυνάμεις για να βοηθήσετε τον ΠτΔ. Αν αφοσιωθείτε από τώρα στο μαραθώνιο της προεκλογικής εκστρατείας και αν γράψετε τη λύση του Κυπριακού στα παλιά σας τα παπούτσια, ο κόσμος δεν θα σας το συγχωρήσει. Βουλευτές Αμμοχώστου, αν φανεί ότι δεν κάνατε το παν των δυνάμεων σας για να επιστραφεί η Αμμόχωστος, ξεχάστε την εκλογή σας. Οι Βαρωσιώτες δεν  θα δεχτούν να τους κοροϊδέψετε ακόμα μια φορά. Αν δεν δουλέψετε με νύχια και με δόντια για την επιστροφή , ξεχάστε την επανεκλογή σας.

Πρόεδρε της Δημοκρατίας, όλος ο λαός βασίζετε πάνω σας. Κουραστήκαμε . Βαρεθήκαμε τις κοροϊδίες. Θέλουμε λύση. Οποιανδήποτε λύση φτάνει να φέρει την ειρήνη και την ομαλότητα στον τόπο μας. Δεν μας ενδιαφέρει το όνομα της, δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι πρόεδρος, δεν μας ενδιαφέρει αν θα έχει μια, δυο η τρεις βουλές. Θέλουμε ειρήνη και σταθερότητα. Για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Κάνετε το παν των δυνάμεων σας, για να τα καταφέρετε. Αν αποτύχετε  η θέση σας  θα είναι δίπλα από τον άλλο αποτυχημένο. Και εμείς δεν θέλουμε άλλο αποτυχημένο πρόεδρο.
Κύριε πρόεδρε, θέλουμε  να ξεχάσουμε  το «Δεν ξεχνώ».

Ανδρέας Σουτζιής – Ηλεκτρονικός