Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.

Ο Εκπρόσωπος τύπου του Τ/Κ ηγέτη κος μαρις Μπουρτζιου, έκαμε δηλώσεις σχετικά με το θέμα τν εγγυησεων. Ουκ ολιγες ενημερωτκες ιστοσελιδες φιοξενισαν τις δηλώσεις του. Κάποιες είχαν τις ακολουθες επικεφαλιδες :

Εκπρ. Ακιντζί: "Δεν ζούμε στο ΄60. Οι εγγυήσεις μπορούν να αλλάξουν αν χρειαστεί"
Κάποιες έγραψαν έτσι:
"Οι εγγυήσεις είναι μια συμφωνία διεθνής. Μπορεί να αλλάξει με συνάντηση και έγκριση όλων των πλευρών που την υπέγραψαν. Το σύστημα εγγυήσεων του 1960 δημιουργήθηκε με τις συνθήκες της εποχής εκείνης. Από τότε πέρασαν 55 χρόνια

Και κάποιες έγραψαν έτσι:

Εκπρόσωπος Μουσταφά Ακιντζί: «Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν τις εγγυήσεις της Τουρκίας για τη δική τους ασφάλεια».

Όπως πάντα δηλαδή, κάποια ΜΜΕ επιλεγουν να ενημερωσουν το λαό , ΟΧΙ αντικιμενικα ως οφειλαν , άλλα αναλόγως του σε ποια πλευρά προσκειτε ο αρχισυντάκτης τους. Και μετά μου λένε για «λειτουργημα» και για «λειτουργούς» που πρέπει να προστατευονται διότι εκτελουν υπηρεσια προς το λαό. Μου θυμίζουν καποιους παραβατες του ορκου του Ιπποκρατη , που και αυτοί «λειτούργημα ισχυριζονται ότι κάνουν. Και για να το κάνουν πρέπει να πάρουν και το αναλογο «φακελλακι» . Αλλιώς ο ασθενής μένει στα «αζητητα» να περιμένει. 

Παρόμοια κατάσταση είχαμε και  χθες. Το ηλεκτρικο δίκτυο των ελευθερων περιοχων είναι πλέον συνδεδεμενο με αυτό των κατεχομένων . Και έτσι οποίος χρειαστει ρευμα, περισσοτερο από αυτό που παραγει  θα τραβηξει από το «άλλο» δικτυο. Αυτό κανονικά δεν επρεπε να είναι είδηση καν. Άλλα προχθές υπηρξε βλαβη στα κατεχόμενα και οι Τ/Κ χρειαστικαν 20Μ
W από το δικό μας δικτυο.

Και βγηκαν οι διαφοροι «καλοπροαιρετοι» blogers να διαμαρτυρηθουν , άλλος «γιατί δεν εσβυσαν τη σημαία της κατοχής από τον Πενταδακτυλο αντί να μας ζητουν ρευμα», και άλλος «γιατί να τους δυνουμε ρευμα δωρεάν ακόμη μετά από τόσα χρόνια».

Τι να πει κανείς για τους ασχετους που δεν ξέρουν ότι από το 2006 που έγιναν οι πρωτες συνδεσεις για ανταλλαγή ηλεκτρικου ρευματος , υπάρχει κανονικη συμφωνία για τη πληρωμη της καταναλωσης και μάλιστα σε μετρητα. Και αυτό έγινε επί εποχής Τασσου.


Όσον αφόρα την εκτρωματική σημαία στον Πενταδακτυλο αυτή τροφοδοτείται από ηλεκτρογεννητριες  και καμιά σχέση δεν έχει με το δικτυο. Είτε τους δωσουμε είτε δεν τους δωσουμε ρευμα , αυτοί θα μπορούν να την αναβουν. Ο μοναδικος τρόπος να σβυσει η σημαία είναι με τη λύση του Κυπριακού. Και η παραπληροφορηση που προωθουν ορισμένα ΜΜΕ και ορισμενοι μπλογκερς δεν βοηθά σε αυτό.