Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΒΔΟΜΑΔΩΝ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΒΔΟΜΑΔΩΝ.

Αφού ειδαμε τη διαδικασία των συνομιλιών και τους κόπους των δυο τελευταίων χρονών να καταρρεουν σαν χαρτινος πυργος , αφιερωσαμε λίγες μέρες που είχαμε στην διάθεση μας πριν τες διακοπες, στο να διερευνησουμε να αναλυσουμε και να αποδειξουμε ποιος έφταιγε για αυτή την αποτυχία. Φταίει η Τουρκική αδιαλλαξια, φταίει ο ΠτΔ, φταίει ο Ειντε φταίει η Μαρικκου που τα Λευκαρα.

Αφού εκλεισε και αυτό το κεφάλαιο του Κυπριακού τελειωτικά πλέον είπαμε να ασχοληθουμε και λίγο με τις προεδρικές εκλογές που θα έχουμε στην Κύπρο οσονούπω. Υποψηφιοι μπολικοι άλλα ουδεις ικανος να τα βαλει με τον Αναστασιάδη , αν βέβαια ο τελευταίος θα είναι υποψηφιος. Και να αναλυσεις επί αναλυσεων για το ποιος περνά και ποιος δεν περνά στον δεύτερο γυρο, και ποιος θα είναι ο επομενος ΠτΔ. Διότι πώς να το κάνουμε . Μια ανάλυση του ποδαριου επί παντως επιστιτου μπορούμε να την κάνουμε ανετα. Σε τόσα καφενεία είμαστε θαμωνες κάτι μάθαμε…

Φυσικά λόγω και των θλιβερων επετείων οι αναλυσεις για το αν ο Μακαριος κάλεσε τους Τούρκους να εισβαλουν ή αν ο Γριβας είναι αυτός που οργάνωσε το Πραξικοπημα δίνουν και παιρνουν. Βαζουμε και λίγο Μικη Θεοδωρακη στην εξισωση και οι συζητήσεις των «Ειδικων» στο Διαδίκτυο για το θέμα, παίρνουν φωτιά .

Από τον Γριβα και τον Μακάριο ήταν ευκολο να πάμε στο δίλημμα «Κομμουνισμος η Φασισμός» . Ποιος δολοφόνος σκότωσε τους περισσοτερους. Ακόμα και συνέδριο στην Εσθονια έχει διοργανωθει επί του προκειμενου.

Στην κατεχομένη Κύπρο τα πάντα επανηλθαν στη ρουτινα τους πλέον. Αυτή τη εβδομάδα παραδοθηκαν προς χρήση μόνον 2 νέα τζαμιά. Στα βόρεια παραλια, η περιοχή από την Βασίλεια , Λαπηθο, Καραβα, Κερυνεια , Καζαφανι, Καρακουμι, Άγιος Επικτητος έχει γίνει πια ενιαία. Η αναρχη ανάπτυξη που επικρατεί δίνει την εντυπωση Μεσανατολικης  η Αφρικανικης χώρας.  

Στη σημερινη επικαιρότητα. Με πρωτοβουλία του Δημαρχου Παφου βδαινουν σιγά σιγά στην επιφανεια τα στοιχεία για το ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ. Η μεγάλη παρέα των βολεμενων, όσων κερδισαν με την καταστροφή του άλλου, αυτών που κοιμηθηκαν φτωχοι και ξυπνησαν ζαμπλουτοι, για χρόνια τώρα γλεντοκοπά , τρωει και πιννει με τα λαφυρα που ονομάζονται Τ/Κ περιούσιες. Ήρθε επιτέλους η ώρα να βγουν στη δημοσιοτητα αυτά που «ο κόσμος τα είχε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι».

Σε άλλες ειδήσεις, απεβίωσε ο Ποπης ο Βαρωσιωτης. Ο αγαπημενος μας Ποπης ιδιοκτητης του εστατοριου «Το Πικαντικο» έφυγε και αυτός με τον καυμο της επιστροφής.  Ποιος Λεμεσιανος δεν εφαγε από τον νοστιμοτατο γυρο που εφτιαχνε? Δυστυχώς δεν κατάφερε ούτε αυτός να αντεξει. Πήγε να βρει τον συντοπιτη και συναδελφο του Κοκο που εφτιαχνε και αυτός γυρο λίγα μέτρα πιο κάτω .

Ένας ένας φεύγουν οι πρόσφυγες . Έτσι αν καταφέρει ο ΠτΔ με τα παρακάλια του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ να πετυχει μια νέα διάσκεψη , θα είναι πολύ πιο ευκολη η δουλειά του. Κανείς δεν θα έχει μεινει για να επιστρέψει και έτσι δεν θα χρειαζονται πολυπλοκες διευθετησεις, αποζημιώσεις, και μετακινησεις . Μια τζιφρα θα βαλουν και θα τελιωσουν.


Ζωή σε λογου μας.