Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΣ ΣΕΡΤΗΔΕΣ

ΠΡΟΣ ΣΕΡΤΗΔΕΣ

Ένα αισχρό κείμενο γεμάτο μίσος και εμπάθεια από τον «βετεράνο» δημοσιογράφο του «Επιτήδειου Ουδέτερου» , Γιώργο Σέρτη.

Με μια μονοκονδυλιά , από μια πένα που στάζει χολή , χαρακτηρίζει όλους όσους βρεθήκαμε τότε στην αυλή του Αη Μάμα στη Μόρφου «μπαλονάδες και χειροκροτητές του Ταλάτ» και πληρωμένους από «ύποπτες οργανώσεις.
Τσουβαλιάζει και βρίζει όσους αγωνιούν για τις εξελίξεις και προσπαθούν για την επανέναρξη των συνομιλιών αναφέροντας τους ως «παραλογιζόμενους».

Μάλιστα κε «έγκριτε δημοσιογράφε"! Όσοι έτρεξαν με πόνο ψυχής , με νοσταλγία, με ευλάβεια και με δάκρυα στα μάτια να παραστούν στην ΠΡΩΤΗ λειτουργία της εκκλησίας του Αη Μάμα μετά από 30 χρόνια εγκατάλειψης είναι «χειροκροτητές του Ταλάτ» και τα παίρνουν χοντρά από τους ξένους.  Μάλιστα κύριε.. όλοι αυτοί που με συγκίνηση παρακολούθησαν τη θεια λειτουργία εκείνη την ευλογημένη μέρα με την ελπίδα ότι η μέρα της επιστροφής τους ήταν κοντά, είναι εγωιστές, υλιστές και σκέπτονται μόνον το χρήμα. Και μαζί με όσους ανησυχούν και καίγονται για το μέλλον της Κύπρου και το μέλλον των παιδιών τους είναι γραμμένοι σε «μισθολογικές λίστες» των Αμερικανών , των Σουηδών και άλλων, οι οποίοι τους πληρώνουν για να είναι «γραφικοί και προσποιητές».

Ντροπή σου κύριε που αρπάζεις τη πένα και προσβάλλεις έτσι βάναυσα τον κόσμο. Αίσχος και σε σένα και στην εφημερίδα σου που από το πρωί μέχρι το βράδυ διασπείρετε το μίσος και τη διχόνοια στον κόσμο χαρακτηρίζοντας τους όλους πληρωμένους.

«Πληρωμένοι και κατευθυνόμενοι» ίσως  να υπάρχουν στον κύκλο σας και στο επάγγελμα σας κύριε. Ίσως κιόλας από εκεί να πήρατε το παράδειγμα.

Όσοι αγαπούν τον τόπο τους , όσοι αγωνίζονται μέρα νύκτα για την λύση  , όσοι κοιμούνται κάθε βράδυ με το όνειρο της επιστροφής, όσοι δακρύζουν ακόμα και με μια φωτογραφία του σπιτιού που άφησαν πίσω, δεν πληρώνονται. Δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά για να εξαγοράσουν τα συναισθήματα τους , και τις αναμνήσεις που άφησαν πίσω.

Για «πληρωμένους» ψάξετε στο χώρο σας…


Ανδρέας Σουτζιής