Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ο ΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ


Ήμουν λίγο σκεπτικιστής μόλις επρωτοάκουσα αυτή την ιστορία, με το κο Γενικό, να τρέχει να σβήσει το πρόστιμο του γιου του που καταγγέλθηκε από τη αστυνομία για τροχαία αδικήματα.

Λέω του εαυτού μου: «Μα είναι δυνατόν να είναι αλήθεια?? Καλά να τον πιάσουν μεθυσμένο , πολύ φυσικό είναι. Αλλά να μην έχει ούτε ΜΟΤ, ούτε άδεια κυκλοφορίας??? Καλά δεν κρατούσε 200 ευρω να τη βγάλει?? Δικηγόρος άνθρωπος!! Και αν δεν κρατούσε δεν ζητούσε από τον μπαμπά του?? Γι’αυτό δεν το πολλοπιστευα!!!
Όταν το επιβεβαίωσε ο μπαμπάς του, από τη τηλεόραση ,ότι έτσι έγινε,  ηρτεν αμέσως στο μυαλό μου μια ιστοριούλα που μας έλεγε η μανά μου, όταν ήμαστε μικροί,  κάθε λίγο και λιγάκι.
Ήταν λέει ένας δολοφόνος καταδικασμένος σε θάνατο και σαν τελευταία επιθυμία , ζήτησε να αποχαιρετίσει τη μανά του. Όταν έσκυψε η μανά του να το φιλήσει αυτός της δάγκωσε τη γλώσσα και της την έκοψε!!! Τον ρώτησαν γιατι το έκανε αυτό, και τους λέει:
«Όταν ήμουν μικρός έκλεψα από το γείτονα μας ένα ππιριλλί. Η μανά μου, μου είπε : «Δεν πειράζει γιε μου».
Όταν μεγάλωσα έκλεψα ένα ποδήλατο από ένα μαγαζί. Πάλι η μανά μου, μου είπε: «Δεν πειράζει γιε μου». Μεγαλώνοντας, άρχισα να κλέβω από σπίτια , μαγαζιά, όπου  έβρισκα. Η μανά μου δεν μου είπε τίποτα.
Ώσπου πήγα να κλέψω ένα χρυσοχόο. Αυτός αντιστάθηκε, τον πυροβόλησα, και τον σκότωσα. Και είμαι τώρα εγώ, εδώ, μελλοθάνατος. Όμως , αν η μάνα μου με τιμωρούσε την πρώτη φορά που έκλεψα τα ππιριλιά , δεν θα καταντούσα κλέφτης και δολοφόνος. Για αυτό και εγώ την δάγκωσα. Για να θυμάται πάντα ότι αυτή φταίει για τη κατάντια μου».
Για αυτό λέω και εγώ:  Τριάντα δύο χρονών άντρας , να τον καταγγέλλει η αστυνομία ότι δεν έχει άδεια κυκλοφορίας, ΜΟΤ, και να οδήγα μεθυσμένος , και να τρέχει στο μπαμπά του για να του σβήσει το πρόστιμο. Και αυτός να το κάνει με τη δικαιολογία ότι βοήθησε κι’άλλους με το ίδιο πρόβλημα.  Ε να μας ζήσουν και οι δυο τότε!!!! Τι θα καταλήξει ο γιος όταν «μεγαλώσει» ??? Θα πατήσει κανένα με το αυτοκίνητο του και θα τρέχει στο μπαμπά του να του σβήσει το πρόστιμο???
Αντί να κρύψει και να πάει να πληρώσει , χωρίς να ενοχλήσει κανένα, ο γιος,  κρύφτηκε πίσω από τη τήβεννο του μπαμπά. Και ο κος Γενικός αντί να του  δώσει 2 μπάτσους για  να φέρει τα μίλια του , έτρεχε να ταπεινωθεί με επιστολές προς την αστυνομία για να του σβήσουν το πρόστιμο. Και βγαίνει τώρα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αντί να παραιτηθεί ΑΜΕΣΩΣ για το ατόπημα του. Η τουλάχιστον να κρύψει και να ζητήσει συγγνώμη για το λάθος του. Να υπενθυμίσω εδώ τη πρόσφατη υπόθεση ενός πολιτειακού πρωθυπουργού στην Αυστραλία που οδηγήθηκε στη παραίτηση όταν πριν από επτά (7) !!! χρόνια είχε βάλει την πρώην γυναίκα του να ψευδομαρτυρήσει για ένα τροχαίο αδίκημα του.!!!
Αλλά πείτε μου , ποιος έχασε την αντροπή  δαμεσα , για να την βρει ο κος Γενικός?? Να μας ζήσει… Έτσι αμπάλατοι που είμαστε , έτσι Γενικό θέλουμε…

Ανδρέας Σουτζιή – Ηλεκτρονικός