Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ 15η ΙΟΥΛΙΟΥ

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ 15η  ΙΟΥΛΙΟΥ

Πάλι μας ήρθαν οι «επάρατες» επέτειοι . Πάλι ακουσαμε τις σειρινες να ουρλιαζουν μεσ’τα αυτια μας, και να μας θυμιζουν εκείνες τις τραγικες στιγμες. Πάλιν θα γίνουν μνημοσυνα. Πάλιν θα βγουν οι «πατριώτες» και οι «αγωνιστές»  στα μπαλκονια και στα  βηματα να εκφωνησουν πατριωτικους λόγους. Να πλεξουν το εγκώμιο οσων επεσαν και να κατακακεραυνωσουν όσους προδοσαν. Για 40η φορά, τα ίδια πράγματα , τα ίδια λόγια από τους ιδιους ανθρωπους.

Φέτος για πρώτη φορά μετά από τη καταστροφη του 1974 , υπάρχουν βασιμες ελπίδες και υπάρχει μεγάλη πιθανοτητα, οι συνομιλίες που διεξαγονται να καταληξουν  σε κάποια συμφωνία. Φέτος , άρχισε σιγά σιγά και δειλα να επανερχεται το χαμόγελο της ελπιδας στα χείλη των προσφυγων και των παθοντων. Φέτος όλα δειχνουν ότι πραγματικά παμε για μια διευθέτηση του προβλήματος. Μια διευθέτηση που θα φερει την ειρήνη και την ανάπτυξη στον τόπο μας.

Αλοιμονο όμως! Όλοι αυτοί οι «επαγγελματίες ομιλητές» των μαυρων επετειων ξεκινησαν την κινδυνολογία και τον εκφοβισμο αμεσως! Μηπως και φανει φως στο τέλος της συραγγας! Μηπως και εμφανιστει η ελπίδα στο βαθος. Μηπως και καταληξουμε σε αποτέλεσμα. Μηπως και ελθει στο τέλος η ειρήνη και η ευμάρεια στον τόπο.

Διότι αν ελθουν όλα αυτά, τι θα ρολο θα έχουν πλέον οι «επαγγελματίες» πατριώτες? Για πιο μακροχρονιο αγώνα θα μας μιλουν? Τι αγωνιστικές συναυλιες και φανφαρες θα διοργανωνουν? Σε ποιους θα απευθηνονται οι «πατριωτικες» τους ομιλιες? Και τέλος πια ανάγκη θα έχουμε για να ανεχόμαστε όλους αυτους τους εκμεταλλευτές του  κοινου μας πονου και της συλλογικης μας αναγκης για εξιλεωση ?

Η ιστορία θα καταγραψει στα πιο μαύρα της καταστιχα όλους αυτους τους εκμεταλλευτες του πονου. Και αυτον που μας εριξε το σύνθημα του «Μακροχρονιου αγώνα» ξέροντας ότι δεν θα είχε ποτέ του κατάληξη , άλλα και τους αξιους διαδοχους του, που ακολουθουσαν με ευλαβεια τις «υποθηκες», που ενώ μπορούσαν καταληξουν σε συμφωνία στο κυπριακό δεν εκαμαν τίποτα. Και προτιμισαν άλλος το «Μεγάλο Φαγοπότι» , άλλος τη προασπιση της Μισής – εκλιπουσας Κύπρου, και άλλος το συμφερον του κομματος του.

Ανδρέας Σουτζιής – Ηλεκτρονικός
Λεμεσος,  15 Ιουλίου 2015