Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για πολλοστή φορά βγαίνουν και διαμαρτύρονται τα κόμματα και οι πολιτικοί που αντιτίθενται στη λύση του Κυπριακού , ότι δήθεν, η ακολουθούμενη διαδικασία των συνομιλιών θα οδηγήσει ανεπιφύλακτα σε «κατάλυση» της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και για να αποδείξουν τούτο επικαλούνται διάφορες δηλώσεις Τούρκων και Τ/Κ αξιωματούχων που δηλώνουν ότι το νέο κράτος δεν θα είναι συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με τα φοβικά σύνδρομα που τους διακατέχουν , προσπαθούν να περάσουν και στον απλό  κόσμο, τον φόβο, και την αμφιβολία. Με διαστρεβλώσεις , δηλώσεις και αντιδηλώσεις, σχίζουν τα ιμάτια τους, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα σταματήσει να υπάρχει , και αυτό είναι κακό διότι, δήθεν, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η προστασία μας, είναι το ανάχωμα προς τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας , είναι, είναι , είναι…

Μας τα έχουν πρήξει με την Κυπριακή Δημοκρατία τους! Τι είναι τέλος πάντων αυτή η Κυπριακή Δημοκρατία που όλοι αυτοί οι γαλαντζί αγωνιστές σκίζουν τα ιμάτια τους καθημερινώς ποιος θα την υπερασπιστεί περισσότερο; Τι αντιπροσωπεύει τελικά η Κυπριακή Δημοκρατία και την έχουν αναγάγει σε  Άγιο Δισκοπότηρο;
Να σας πω εγώ τι είναι η Κυπριακή Δημοκρατία για μένα. Μια Μπανανία είναι . Ένα «ψευδοκράτος» της πλάκας μέσα στο οποίο όλα δουλεύουν στη τύχη! Ένα puppet state που το εκμεταλλεύονται και το ξεζουμίζουν διάφοροι επιτήδειοι. Οι γονείς των οποίων αναρριχήθηκαν στα διαφορά αξιώματα από τον καιρό της ίδρυσης της και γαντζωθήκαν εκεί και απομυζούν τον δημόσιο πλούτο! Γι'αυτό και οι απόγονοι όλων αυτών δεν θέλουν να αλλάξει το παραμικρό για να συνεχίσουν να κλέβουν. Τα λαμόγια που έχουν απλώσει τις βεντούζες τους σε όλα τη μήκη και πλάτη της δήθεν δημοκρατίας που θέλουν να διατηρήσουν ανέπαφη, αλώβητη και «μισή». Αυτή είναι η ΚΔ που διατείνονται όλοι ότι είναι η ασπίδα  μας και το δόρυ μας.

Τι να την κάνω εγώ μια τέτοια «δημοκρατία»; Εγώ μεγάλωσα με τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Ποτέ δεν πίστεψα στη Κυπριακή Δημοκρατία. Ούτε σεβάστηκα τη σημαία της . Σπίτι μου μόνο η γαλανόλευκη σημαία του έθνους κυματίζει.

Για αυτό και εμένα δεν με ενδιαφέρει αν το νέο κράτος που θα ιδρύσουμε με τους Τ/Κ είναι συνέχεια η όχι της ΚΔ. Εν έτι 2016 θέλω , ΑΠΑΙΤΩ , από την ηγεσία μας και από τον πρόεδρο Αναστασιάδη ειδικά, να προχωρήσει με θάρρος και με αποφασιστικότητα και να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους Τ/Κ . Διότι πρώτον  μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε σαν Ελληνισμός της Κύπρου. Και δεύτερον σε ένα συνεταιρικό κράτος δεν θα έχουν την ευκαιρία όλα αυτά τα λαμόγια να κλέβουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλη αυτή τη ρητορική «περί υπερασπίσεως της Κυπριακή Δημοκρατίας» πρωταγωνιστεί το ΔΗ.ΚΟ. και ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Το ΔΗ.ΚΟ. ήταν το κόμμα που ανέδειξε το ρουσφέτι και το μέσον σε επιστήμη. Σε ένα νέο κράτος με νέες δομές και νέους ανθρώπους , δεν έχει θέση κανένα ΔΗ.ΚΟ. και κανένας Παπαδόπουλος.  Για αυτό χάρισμα του η Κυπριακή Δημοκρατία. Διότι η Ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία είναι πίσω από την επόμενη γωνία.
Ανδρέας Σουτζιής – Ηλεκτρονικός

Λεμεσός 5/2/2016