Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ






ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Παρακολουθησαμε ψες, στο καφε «ΑΡΜΟΝΙΑ» στη Λεμεσό, το βραβευμένο ντοκυμανταιρ «Χρυσή Αυγή – Προσωπικη Υπόθεση ).

Η σκηνοθετις Angelique Κουρούνη διείσδυσε στα αδυτα της Χ.Α. και μας παρουσιασε σε ένα συγκλονιστικο ντοκυμανταιρ , τις μεθοδους , τη συμπεριφορά των μελών και τους τροπους προσηλυτισμού νέων μελών. Αναλυει και φανερωνει πως κατάφερε η Χ.Α. από μια περιθωριακη οργάνωση με ισχνά ποσοστά , να αναδειχθει σε τριτο κόμμα στην Ελλάδα με διψηφιο ποσοστό.

Βγαίνοντας από την αίθουσα, τρια ήταν τα συναισθήματα που κυριαρχουσαν μέσα μου. Συγκλονισμός για τη συμπεριφορά και την κατάντια του κόσμου. 

Αηδια για τις μεθοδους και τις πρακτικες της Χ.Α. , μια οργάνωσης που έχει χαρακτηριστει από την Ελληνική Δικαιοσύνη ως «Εγκληματικη Συμμορια».
Και μια απεραντη λύπη για το κατάντημα της Ελλάδας μας , της κοιτίδας του πολιτισμού και της Δημοκρατίας που καταντησε να διασυρεται από μια παρέα Ναζι.

   Ένα - δυο σημεια που θέλω να τονισω.

Οι διοργανωτές έψαχναν απελπισμενα να βρουν χώρο για την προβολη του ντοκυμανταιρ. Όλοι , ιδιωτες και δημοσιοι τους αρνουνταν την παραχώρηση χώρου , φοβουμενοι την τυχόν πρόκληση επεισοδίων από  Ελαμιτες, εκπροσωπους  του εδώ παραρτηματος της Χ.Α.


Στο χώρο υπήρχε Αστυνομία. Αν είναι δυνατόν δηλαδή, για να προβληθει ένα ντοκυμανταιρ στη Κυπριακή Δημοκρατία, στο «κράτος  δικαίου», σε μια από τις «ασφαλεστερες» χώρες του κόσμου, να χρειάζεται η «προστασία» της Αστυνομίας!!!!  Έλεος δηλαδή !! Που πάμε!!! Άμα για να δούμε ένα ντοκυμανταιρ καταντουμε να πρέπει να εξασφαλισουμε «άδεια» από τα φασιστακια, ( μέσω της αστυνομικης παρουσίας), τι θα πρέπει να κάνουμε όταν θα πρέπει να κάνουμε μια πορεία καταδικης των Ναζι? Θα φορουμε αλεξισφαιρα γιλεκκα και θα μπαινουμε σε θωρακισμενα οχήματα?? 

Ελεως πλέον. Η επαρση, η υπεροψια και ο αυταρχισμος πρέπει να παταχθουν εδώ και τώρα στη γεννηση τους . Αλλιώς θα έχουμε και εδώ φαινομενα Χ.Α. οπως στην Ελλάδα…