Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ


ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ

Οι κυβερνώντες και ειδικά ο ΠτΔ έχουν ένα «ιδιοτυπο» τρόπο να αφουγκραζωνται το λαικο αισθημα , τις απαιτησεις του κόσμου , τη θέληση του , και το πώς σκεπτωνται οι απλοί πολίτες.

Έτσι , με τις εραστεχνικες μεθοδους τους ,  και με τις λανθασμενες πληροφορίες που έπαιρναν από τους συμβουλους τους, εκαναν τέτοιους αδέξιους χειρισμους που εστρεψαν μια τεράστια μερίδα του λαού εναντίων τους και τους αναγκασαν να βγουν στους δρόμους.

Είμαι βεβαιος ότι παρόμοιες πληροφορίες και παρόμοιες συμβουλες επερνε και ο ΠτΔ κατά την διάρκεια των συνομιλιών του Μοντ Πελεραν και Γκραν Μοντανα . Άσχετοι , τυχαιοι, βολεμενοι, κουμπαροι, και φίλοι, εστελναν στον ΠτΔ πληροφορίες για το «Δημόσιο Αισθημα», αναλόγως συμφεροντων και αναλόγως προσωπικης τοποθετησης. Ο ΠτΔ δεν είδε ποτέ ούτε καταλαβε ποιο ήταν το «Λαϊκό Αισθημα» εκείνες τις μέρες. Κανένας δεν διαπίστωσε ούτε του μεταφερε ότι ο κόσμος από Δεξιά μέχρι Αριστερά περιμενε με αγωνία να βγει ασπρος καπνος από την Ελβετια. Η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου απαιτουσε να τελειώνουμε και να φτάσουμε στο τέλος του δρόμου. Ο περισσότερος κόσμος περίμενε να ακούσει με ανακουφιση ένα καλό νέο.


Αντ’αυτού οι διάφοροι επικοινιωλογοι, συμβουλατορες και ειδικοί τροφοδοτουσαν τον ΠτΔ με ότι αρνητικο κυκλοφορουσε στο ΦΒ. Έβλεπαν τις αντιδράσεις μικροομαδων φανατικών που φώναζαν δυνατά εναντίον της λύσης ,και νομιζαν ότι αυτή είναι η γνώμη της πλειοψηφίας . Συνεστησαν στον ΠτΔ να τουμπαρει τις συνομιλίες, διότι δήθεν « οποιαδήποτε συμφωνία δεν θα περνούσε από το δημοψήφισμα». Ψέματα , εικασιες και παραπληροφορηση, δηλαδή.

Ο κόσμος ήταν έτοιμος και περίμενε  αγωνιωδώς να καταλήξουν οι συνομιλίες σε συμφωνια. Ο ΠτΔ αντί να ακούσει τους νουσιμους προτιμησε να ακούσει τους ασχετους. Αντί να βρει τρόπο να δει και να ακούσει ποια ήταν η πραγματική θέληση του λαού , εκατσε και βασίστηκε στις πληροφορίες που του εφερναν οι αυλοκολακες . Που μαζί με πληροφορίες ότι «το σχέδιο δεν περνά σε δημοψήφισμα…» του έλεγαν κιόλας ότι μπορεί να βγει  για μια ακόμα 5ετια πρόεδρος ανετα. Για να βολευτούν οι ίδιοι βέβαια στην επόμενη 5ετια και ας πάει στ’αναθεμα η προσπάθεια επιλυσης των προηγουμενων 4 χρονών.

Έτσι και έγινε. Χαιδεψαν τα αυτιά του ΠτΔ με γλυκα λόγια και ειδαμε το αποτέλεσμα. Το Κυπριακό είναι σε ένα βαραθρο χωρίς πάτο. Οι ίδιοι συμβουλευουν και τώρα τον ΠτΔ για το πώς θα χειριστει τα εσωτερικα θέματα . Και αντί να ησυχασει και να τακτοποιησει τον κόσμο , κατάφερε να τους εξαγριωνει και να τους βγαλει στους δρόμους . 12,000 κόσμο,  Αυγουστο καιρό. Αυτό και αν είναι κατόρθωμα.

Συνέχισε να ακουεις τους «συμβουλους» σου ΠτΔ. Τους «Αριστους των Αριστων» .
Και θα καταληξεις να σε καταγράψει η ιστορία σαν χειροτερο και από τον Χριστόφια. Αυτό και αν θα είναι κατάντημα.