Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΛΥΣΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

ΛΥΣΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Όλα τα ΜΜΕ βουιζουν σήμερα ότι οι διαπραγματευσεις στο Κυπριακό προχωρουν καλά. Οι Τ/Κ έβαλαν νερό στο κρασί τους, δεν επιμενουν πλέον σε εγγυημενες πλειοψηφιες και έχουν συμφωνησει σε ένα σορό απαιτησεις της πλευράς μας. Έχει συμφωνηθει η αναλογια του πλυθησμου των δυο «συνιστωντων κρατιδιων». Έχει συμφωνηθει η επεκταση του Ευρωπαικου δικαίου σε όλη την επικράτεια , και έχει αποριφθει πλέον η ιδέα των «εγγυημενων πλειοψηφιων».
Η Τουρκία φωναζει μέρα νύκτα ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί εντος τριών μηνων.

Οι ξένοι πάνε και ερχονται για να μας βοηθήσουν. Οι Αμερικανοι και το IMF λένε ότι είναι ετοιμοι να χρηματοδοτησουν τη λύση.
Η ΕΕ είναι και αυτή ετοιμη να εγγυηθει τη λύση. Οι πληροφορίες λένε ότι η Τουρκία δεν επιμενει πλέον φανατικα στις εγγυησεις της άλλα θα δεχθει τη φορμουλα της ΕΕ.

Όλα αυτά τα αισιοδοξα μεταδιδουν τα ΜΜΕ σήμερα. Και εν μέσω γενικής ευφοριας ότι τελικά «πάμε για λυση», να’σου πεταγονται , σαν το κακό συναπαντημα η παρέα των απορριπτικων , η «Ομάδα Στάτους Κβο»,  και με φοβικες ανακοινώσεις προσπαθούν να διαλύσουν την οποιαδηποτε ελπίδα. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο αρχηγος του Εθνικοσοσιαλιστικου κινήματος κος Σιζοπουλλος, και ο αρχηγος των ανυπαρκτων οικολογων κος Περδικης, το μόνο που βρήκαν να πουν ήταν ότι «θα διαλυθει η ΚΔ», και ότι «η Τουρκία δεν θέλει λύση».

Όλο το συμπαν «συνωμοτεί» πάλι για να λυθεί το Κυπριακό. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται , ξένοι και δικοί, βλέπουν πραγματική πρόοδο και πραγματική θέληση για να φτάσουμε στο τέλος. Όλοι παραδεχονται και ελπιζουν ότι σύντομα όλα θα τελιωσουν προς οφελος και των δυο κοινοτήτων. Οι μοναδικοί που εθελοτυφλούν και βλέπουν παντού καταστροφές και εχθρούς είναι οι ηγέτες των απορριπτικων κομματων. Ότι και να κάνουν όμως ότι και να πουν , ο κόσμος τους πήρε χαμπαρι. Δεν μπορούν ούτε να εκφοβισουν ούτε να εμποδίσουν τη διαδικασια της λύσης.
Το νερό μπηκε στ’αυλακι. Η λύση είναι προ των πυλών.


Ανδρέας Σουτζιής – 6/12/2015, Λεμεσός (προσωρινά – σύντομα στη Λύση)