Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ

Πολυς ντορος γίνεται τις τελευταίες μέρες για το αν θα εξαγγειλει προσάρτηση των Κατεχομένων στην Τουρκία ο Ερτογάν όταν και αν θα επισκεφτει την κατεχομένη Κύπρο στις 20 Ιουλίου.




Ηρεμήστε αγαπητοί φιλοι. Αυτό δεν προβλέπεται να γίνει σύντομα. Ο Ερτογάν θα φροντισει να καμψει πρώτα από όλα τις αντιστάσεις και τις αντιδρασεις  των Τ/Κ . Οι Τ/Κ δεν θέλουν να χασουν με καμιά δυναμη την κοσμικη ταυτοτητα που έχουν και δεν θέλουν να ισλαμοποιηθουν . Για αυτό και  ακόμα αντιδρουν και δεν θέλουν να χασουν την αυτονομια τους και προτιμουν ένα συνεταιρισμο, μια συνεργασία  με τους Ε/Κ, παρά την ενσωμάτωση και τον πληρη έλεγχο από την Τουρκία.

Να πουμε επίσης ότι οι αντιδρασεις των Ε/Κ σε αυτές της φημες ήταν από χλιαρες μέχρι ανυπαρκτες.
Και ο λογος φυσικά είναι ότι πολλοί Ε/Κ περιμενουν με «αγαλιαση» αυτή την εξαγγελια. Θα είναι και αυτός ένας τρόπος να ξεφορτωθουμε τους Τ/Κ από τα ποδια μας με τους οποιους «δεν θελουμε να μοιραστουμε ούτε μια κλινη στο νοσοκομιο»  ( παραδοχη του ΠτΔ ), ποσον μάλλον να τους δωσουμε και μερίδιο στην εξουσία .

Μην ανησυχητε όμως φιλοι μου. Η ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκια , και μέσω αυτής και η τελευταια ισως πράξη του Κυπριακού, θα έρθει σε 1-2 χρόνια το πολύ. Φροντιζουμε και εμεις ήδη για αυτό, φτιάχνοντας υποδομες, και προετοιμάζοντας και την κοινη γνώμη.
Οι ελεγχοι που πραγματοποιούν οι αστυνομικοι και οι τελωνιακοί στα οδοφράγματα είναι «διασυνοριακοί». Οι «πυλες» τα συρματομπλεγματα και οι άλλες υποδομες παραπεμπουν σε αυτό ακριβώς . «Σκληρα συνορα» με την Τουρκία, που θα γίνει πλέον αναποφευκτα γειτονας μας.