Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Πάλι προκαλουν οι Τούρκοι στη Δενεια λένε κάποιες ειδήσεις. Πάλι εμποδιζουν τους γεωργους από το να καλιεργησουν τα χωραφια τους στη Νεκρή Ζώνη. Πάλιν ήρθαν οπλισμενοι Τούρκοι στρατιώτες για να τους βοηθήσουν σε ακόμα μια παρανομια, προβάλλουν κάποια από τα ΜΜΕ.
Πάλιν ήρθαν τα ΗΕ για να αποκαταστήσουν την «τάξη». Πάλιν θα διαμαρτυρηθούμε στον ΓΓ του ΟΗΕ και στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Μα , αγαπητοί φίλοι, αυτό δεν είναι τίποτε νέο πλέον. Κάθε λίγο και λιγάκι αυτά  θα  βλέπουμε. Ως ποτέ, νομίζετε, ότι  θα έχουμε τα ΗΕ να μεσολαβούν? Σύντομα, πολύ πιο σύντομα από ότι νομίζουν μερικοί , τα ΗΕ θα σηκώσουν και θα φύγουν από την Κύπρο, το μεγαλυτερο μέρος της δυναμης τους.  Ποιος θα πάει τότε εκεί στη Νεκρή Ζώνη να ξαναδιωξει τους Τ/Κ γεωργους που θα εκτραχυνθουν ακόμα περισσότερο. Και αν μέχρι τώρα «επρατταν αλογα» μόνο στη Δενεια , ποιος θα τους ενοχλησει όταν κάμουν το ίδιο και στη Μεσαορεια, στο Σοπαζ , και άλλου?
Θα διακινδυνεύσει η κυβέρνηση να δημιουργησει Θερμο Επεισόδιο για να προστατευσει 3-4 χωραφια στην Νεκρή ζώνη? Όχι βέβαια !! Διότι αυτό μπορεί να πάρει και ανεξελεκτες διαστασεις και οι χαμενοι ξέρουμε καλά ποιοι θα είναι.
Η Υποκρισια που μας δερνει όλους πάει συνεφο. Τα ψέματα που λέμε στον κόσμο άλλα και στους εαυτους μας είναι τεράστια. Είμαστε τόσο υποκριτες που δεν βλέπουμε περά από την μύτη μας.
Ένας και μοναδικος είναι ο τρόπος για να αποφευχθουν οι εντασεις και οι φασαριες. Και αυτός είναι καθαρά η Λύση του Κυπριακού.  Η Λύση η οποία θα δώσει τη λύση σε όλα τα προβλήματα και της καθημερινοτητας μας άλλα και μελλοντικά.
Δεν παύουμε όμως να είμαστε απίστευτα υποκριτες και ψευτες. ΔΕΝ θέλουμε με τίποτε να μοιραστούμε την εξουσία και και τη διακυβέρνηση με τους Τ/Κ. Επιμενουμε 45 χρόνια μετά την Τουρκική Εισβολή και το κακό που βρήκε τον τόπο μας , να αρνουμαστε να ερθουμε σε συμβιβασμο και να τα  βρούμε μαζί τους. Γιατί? Μα επειδή έτσι νομίζουμε ότι τους τιμωρουμε για τα κακα που έκαμαν τότε. Δεν συνηδιτοποιουμε ούτε θέλουμε να παραδεκτουμε ότι τη μεγαλύτερη φάκκα την τρώμε εμείς. Δεν κατανοουμε ότι ο τόπος έμεινε ιδία τάξη και ότι δεν είμαστε κανονικο κράτος ( όπως είπε και ο ΓΓ του ΟΗΕ ).
Ε λοιπόν ας το πάρουμε απόφαση πλέον. Τα προβλήματα μας θα πολλαπλασιαζονται μερα με την ημερα. Οι Τούρκοι, με είχαν, με έχουν να χασουν, τίποτε. Θα μας προκαλουν προβλήματα σε Θαλασσα, Γη και Αερα καθημερινά.
Τα βασανα μας εν πίσω ακόμα