Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ Ε/Κ ΚΤΕΝΙΖΩΝΤΑΙ

 

ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ Ε/Κ ΚΤΕΝΙΖΩΝΤΑΙ



Ενώ αναλωνόμαστε σε αλληλοκατηγορίες και αναλυσεις για το ποιος φταιει για την κατάρρευση των συνομιλιών στο Γκραν Μοντάνα και για το αν θα καταργουνταν οι Εγγυησεις η οχι, η Τουρκία συνεχιζει ακαθεκτη να εφαρμόζει το σχέδιο της για ενσωμάτωση των κατεχομένων.


Έχει βγαλει η γλωσσα μας μαλλια να φωναζουμε και να γραφουμε εδώ και σχεδον ένα χρόνο ότι η Τουρκία θα προσαρτησει τα κατεχομενα και προβαινει σε καθημερινες ενέργειες  για τουτο. Κάνεις δεν παιρνει στα σοβαρά αυτό το κακο που προκειται να γίνει. Αντιθετα παμπολλοι ισχυριζονται ότι « η Τουρκία δεν θα τολμησει» ή ότι « δεν θα την αφησουν να το κάνει οι ισχυρες χώρες» ή ακόμα ότι « Δεν είναι αυτό το σχέδιο τους αλλά θα αναβαθμισουν απλώς τα κατεχομενα».

Ας διαβασουν τότε όλοι τη σημερινη συνεντευξη του Μουσταφά Ακιντζιή στην εφημεριδα «Αβρουπα»  σημερα .
Ο Ακιντζιή δηλανει κατηγορηματικα :


«1. Τα κατεχόμενα μετατρέπονται σταδιακά σε νομό της Τουρκία που ακολουθεί πολιτική προσάρτησης, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί.

2. Εχουν εντελώς παραγκωνιστεί στην τουρκοκυπριακή κοινότητα οι αντιλήψεις της δημοκρατίας και της κοσμικότητας και έχει επικρατήσει η αντίληψη της συνέχισης τους στάτους κβο και της σταδιακής μετατροπής της βόρειας Κύπρου σε νομό της Τουρκίας.

3.  Το AKP (τουρκικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) ακολουθεί μια διαφορετική πολιτική στο Κυπριακό μετά το Κραν Μοντανά. Από όλες τις απόψεις, σήμερα υπάρχει μια προσπάθεια επιβολής και επικράτησης των αντιλήψεων της Τουρκίας. Είναι η πολιτική της νομαρχίας.»

Αυτά και πολλά αλλά  λέει ο Μουσταφά Ακιντζιή ο οποίος δεν είναι ένας τυχαιος Τ/Κ πολιτικος. Είναι πρώην ηγετης τους και ξέρει καλύτερα από τον καθενα πως δουλευει και πως συμπεριφερεται η Τουρκία.

Αντί να αναλωνόμαστε σε κοκορομαχιες μεταξύ μας ας αναλογιστουμε ποια θα είναι η κατάσταση στην Κύπρο σε 2-3 χρόνια το πολύ, όταν θα εχουμε σκληρα συνορα με την Τουρκία στην οδο Ληδρας , στον Αη Δεμετη και στην Δερυνια.


Αντί να προβαινουμε σε αλληλοκατηγοριες να φερουμε τα μιλια μας και να φροντισουμε να προβουμε εγκαιρως σε όσες ενέργειες πρέπει για να αντιμετωπησουμε το αναποφευκτο κακο που ερχεται.