Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΠΑΛΙΟΜΑΓΑΖΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΠΑΛΙΟΜΑΓΑΖΟ ΜΑΣ

Ηταν κάποτε ενας τυπος , ονοματι Γιάννης Κωστη, που ειχε ενα μαγαζι . Ήταν εργατικος και εκαμνε πολλή και καλη δουλειά. Γι’αυτό και είχε και αρκετο εισοδημα. Άλλα είχε ένα ελαττωμα.  Ηταν σπαταλος. Καθε μερα ετρωγε αμπελοπουλια , εμενε στα καλύτερα ξενοδοχεία, πηγαινε στα πιο καλά κομμωτηρια,  , αγοραζε λιμουζινες, πηγαινε ταξιδια στις Ευρωπες κλπ... Ξοδευε αβερτα!!!! Έμεινε απενταρος.  Σε σημειο που τον κυνηγουσαν ολοι... Αστυνομια, προμηθευτες, συνεργατες. κλπ.


Καποιος εξαδελφος, ονοματι Χασανης Χατζιηαλή, του προθυμοποιηθηκε να μπει συνεταιρος του. Στη πραγματικότητα ήταν από καιρό που ήθελε να μπει συνεταίρος, άλλα ο Γιάννης επαιζε πελλο. Εβασταν ένα σωρό λεφτά, εκαμνε τη ζωουλα του, τι τα ήθελε να βαλει συνέταιρο!!!


Τελικα εγιναν συνεταιροι, αναγκαστικα και με το στανιο. Διοτι ο φιλος μας ο Γιαννής  δεν μπορουσε πλεον να περνει λεφτα απο το ταμειο ανεξελεκτα. Δεν μπορουσε να ξοδευει ουτε να καμνει ασωτειες!!  
Διοτι τον ελεγχε ο συνεταιρος του. Δεν τον αφηνε, να παρει περισσοτερα απο το μισθο του για να τα διασπαθησει. Και αναγκαστηκά , εφερεν τα μιλια του.


Ετσι προοδευσε η δουλεια. Πηγε μπροστα, έκαμαν  κεφαλαιο, και ανακαινησαν και το μαγαζι και το εκαμαν ομορφο και ωραιο. Έβαλαν και φωτοβολταικα πάνω στην οροφη της πολυκατοικιας και πουλουσαν ρευμα στους γειτονους τους. Και έκαμαν το μαγαζάκι τους το ποιο ομορφο και το ποιο πλουσιο στη γειτονιά τους. Όλη η πόλη ερχοταν και ψωνιζε από κοντά τους και έγιναν παράδειγμα προς μιμηση.


Οποιαδηποτε ομοιοτητα με το Κυπριακο , και την ανεξελεκτη κατασταση που επικρατει στη ΚΔ με το Μεγάλο Φαγοπότι να συνεχιζεται από την εποχη του ανεκδιηγητου Σπύρου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ!!!


Ανδρέας Σουτζιής - Ηλεκτρονικος