Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ...


Ο κίνδυνος δεν πέρασε…

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες αρκετών δηλώσεων του διεθνούς παράγοντα, για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού. Αρκετοί ξένοι  διπλωμάτες , τεχνοκράτες, και πολιτικοί, μας καλούν να ξεκινήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις συνομιλίες με τους Τ/Κ.  Είναι βέβαιος ο διεθνής παράγοντας, ότι η πρόοδος στις συνομιλίες για την επίλυση του κυπριακού, και η –πιθανή- διαφαινόμενη λύση , θα συμβάλει καθοριστικά και προς την επίλυση των οικονομικών  προβλημάτων, ιδίως της πλευράς μας. Η Τουρκική ηγεσία , από τον πρωθυπουργό Ερτογάν μέχρι τον υπουργό εξωτερικών   Νταβουτογλου, αλλά και άλλοι Τούρκοι πολιτικοί, μας διαβεβαιώνουν ότι η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος θα οδηγήσει στη πλήρη συνεργασία μεταξύ Κύπρου-Τουρκίας-Ελλάδας με τεράστια οικονομικά οφέλη. 
Λυόμενων όλον των διαφορών μας με τη Τουρκία , θα μπορέσουμε να εξάγουμε και το φυσικό αέριο προς την Ευρώπη πιο εύκολα, και πιο φτηνά, χρησιμοποιώντας την υποδομή που ήδη κατασκευάζει η Τουρκία για τη μεταφορά, νερού  ,και ηλεκτρικού ρεύματος προς τη Κύπρο.
Οι Τ/Κ, με επικεφαλής τον μέχρι πρόσφατα, διχοτόμο, Ερογλου,  μέρα νύκτα μας καλούν να ξεκινήσουμε τις συνομιλίες σύντομα. Βλέπουν και οι ίδιοι ότι παρατεταμένη στασιμότητα στο θέμα , θα καταλήξει στην  πλήρη απορρόφηση της Βόρειας Κύπρου από τη Τουρκία και τη μετατροπή της σε ακόμα μια επαρχία της.

Ο αντιπρόσωπος του Γ.Γ. των Η.Ε. κος Ντάουνερ, γυρίζει το κόσμο και συζητά τρόπους γρήγορης επανέναρξης των συνομιλιών.  Είναι φανερό ότι  αν τα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε κάποιου είδους λύση, αυτοί που θα επωφεληθούν τα μάλα , θα είναι οι Ελληνοκύπριοι. Με χιλιάδες δουλειές να ανοίγουν για αναστύλωση μόνο της κατεχομένης Αμμοχώστου, με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, να γλυτώνουν από τη μαύρη τρυπά της άμυνας, και εκατοντάδες ή και χιλιάδες ανέργους να βρίσκουν δουλειά.  Δηλαδή μόνο και μόνο η επίλυση , ή η προοπτική επίλυσης του Κυπριακού είναι ικανή να μας βγάλει από το Μνημόνειο.
Και πως απαντούν σε όλη αυτή τη προσπάθεια οι φωτισμένοι πολιτικοί μας; Τι λένε οι ξερόλες , αγωνιστές της πολυθρόνας; Τι αποφάσισε ακόμα και αυτή η κυβέρνηση που ακόμα και σε καιρούς πιο χαλεπούς , προσπαθούσε με νύχια και με δόντια για τη λύση του Κυπριακού;


Λοιπόν , οι Πέρδικες , Συλλούριες, Όμηρου, κλπ, αγωνιστές της πολυθρόνας είπαν μ’ένα στόμα, μια φωνή: «Ο κίνδυνος ΔΕΝ πέρασε!!!  Η προσπάθεια επιβολής λύσης του Κυπριακού είναι κοντά μας πάλι!!!» . Προσέξετε:  Όχι η «…προσπάθεια κακής λύσης…» . Η  «… προσπάθεια λύσης…» . ΕΜ, βέβαια .. έπεσαν οι μάσκες πλέων. Δεν μας ενδιαφέρει τι είδους λύση θα είναι, καλή η κακή!!! Αρκεί να μην επιβληθεί!!!  Αρκεί να μείνουμε έτσι όπως είμαστε… Μίζεροι… για να μπορούμε εμείς οι αγωνιστές του καναπέ , να έχουμε δικαίωμα ύπαρξης. Τι μας κοφτεί αν θα λυθεί και το οικονομικό πρόβλημα μαζί με το πολιτικό; Όχι !!! Υπάρχει κίνδυνος να μην έχουμε λόγο ύπαρξης στο τέλος. Για αυτό «..ο κίνδυνος δεν πέρασε…» Θα πολεμήσουμε στις θάλασσες και στα βουνά, στις πόλεις και στους κάμπους. Ο Ντάουνερ και οι άλλοι μισητοί Ευρωπαίοι που θέλουν μας  φανέ τα αέρια και τα πετρέλαια μας δεν θα περάσουν. Ούτε οι ξιμαρότουρκοι που θέλουν την ΑΟΖ μας και προσπαθούν να μας ξεγελάσουν με γλυκόλογα. Τήρησε ποτέ το λόγο του κανένας Τούρκος;  Ποτέ!!! Τι και αν έχουμε 2013 και αλλάζει ο κόσμος… οι Τούρκοι δεν αλλάζουν.. Τι και αν τα βρήκε η Τουρκία με το Ισραήλ και κάνουν τα γλύκα ματάκια ο ένας του αλλού πάλι; Τι και αν άρχισε χτες η αποχώρηση των Κούρδων του ΡΚΚ από τη Τουρκία στα πλαίσια εκεχειρίας και συμφωνίας μαζί τους; Δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη. Κάλος Τούρκος, νεκρός Τούρκος!!!

Η κυβέρνηση μας ; Τι απάντησε στο διεθνή παράγοντα ; Από όλα τα φόρα, και ο κος Κασσουλίδης και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  , διατυμπανίζουν: «Μην μας ενοχλείτε τώρα για το Κυπριακό . Προσπαθούμε να φτιάξουμε τα χαλιά της οικονομίας». Μα , κανείς δεν είπε να σταματήσετε τις προσπάθειες για διάσωση της οικονομίας. Η διαδικασία των συνομιλιών μπορεί να γίνει παράλληλα. Και θα βοηθήσει και στη βελτίωση της οικονομίας.
Όπως φαίνεται όμως, μέσα στο μυαλό  όλων  των εθνοσωτήρων μας είναι το ίδιο πράγμα:  «Ο κίνδυνος δεν πέρασε…»


Λεμεσός    14/5/2013

Ανδρέας  Σουτζιής  - Ηλεκτρονικός
www.andreassoudjis.blogspot.com