Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012


ΤΟ ΠΟΥΛΛΙΝ ΕΠΕΤΑΣΕ!!!

Τους άκουγα  πάλι ψες από τα ράδια και τις τηλεοράσεις. Τους πολιτικούς μας…Αρχηγοι και εκπρόσωποι κομμάτων , Γενικοί γραμματείς και Φαρισαίοι… όλοι με ένα στόμα, μια φωνή… «Δεν θέλουμε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες!!! Ούτε Διεθνή Διάσκεψη».  Και λέω στον εαυτό μου: «Μα καλά σε ποιο πλανήτη ζουν αυτοί οι άνθρωποι;  Σε ποια χώρα;  Τι γλώσσα καταλαβαίνουν?  Μα ζουν τελείως στον κόσμο τους ;
Κύριοι πολιτικοί, αυτά  που μας λέτε τα πιστεύετε κιόλας; Ακούτε τον εαυτό σας ; Κύριε Πρόεδρε δηλαδή ακόμα πιστεύετε ότι θα κάμετε ομοσπονδία, συνομοσπονδία, δικοινοτική ή άλλως πως, με την άλλη πλευρά; Με ποιους; Με τους «καρασακάλ»; Νομίζετε ακόμα ότι υπάρχει κόσμος διαθετιμενος να μετακινηθεί πάλι; Ούτε κατά διάνοια!!!! Πάει… «Το Πουλλιν Επετασε»!!!
Μόνο το 2004  και λίγο μετά , επί Ταλάτ, υπήρχε περίπτωση να μετακινηθεί αρκετός αριθμός Τ/Κ , και να μας επιστραφούν εδάφη.
 Και ίσως να μπορούσατε να συμφωνήσετε και σε κάποιο σύστημα ομοσπονδίας. Αυτή τη στιγμή όμως, το 2012, ολ’αυτά που συζητείτε δεν έχουν νόημα. Οι Τ/Κ έχουν βολευτεί μια χαρά στο Βορρά, και κτίζουν αβέρτα. Οι Ε/Κ έχουν και αυτοί ταχτοποιηθεί και έχουν πλέον μια νέα ζωή. Ποιος  τρελός θα δεχτεί μετακινήσεις πληθυσμών πάλι; Μόνο κάτι ρομαντικοί -  γραφικοί ( σαν εμένα), μιλούν πλέον για επιστροφή στα χωριά τους.
Και για τη διακυβέρνηση νομίζετε ότι θα δεχτούν οι Ε/Κ να κάνουν ξανά κράτος συνεταιρικό με τους Τ/Κ; Δεν ακούτε τον κόσμο που διαμαρτύρεται και φωνάζει; Με νύχια και με δόντια αναπτύξαμε την (μισή) Κύπρο, την αναστυλώσαμε από τα χαλάσματα (τη μισή), τώρα βρήκαμε και πετρέλαιο, και θα μοιραστούμε όλα αυτά με τους Tούρκους; Είναι 50 χρόνια που διοικούμε μόνοι μας τη Κύπρο (τη μισή) . Ποιος θα δεχτεί  να τους χαρίσουμε τη μισή διακυβέρνηση , και να έχουμε και εκ περιτροπής Τούρκο πρόεδρο;
Οι Τ/κ πάσκιζαν τόσα χρόνια να κάμουν δικό τους κράτος και να μας ξεφορτωθούν από τα πόδια τους. Τώρα που τα κατάφεραν και έχουν και θεσμούς και υποδομές και «δημοκρατία», νομίζετε ότι θα τα εγκαταλείψουν; Νομίζετε ότι τα εδάφη που κατέκτησαν θα τα επιστρέψουν ; Νομίζετε ότι θα δεχθούν να έχουν μες’τα πόδια τους 10 η 15 χιλιάδες  παλιννοστούντες πρόσφυγες; Εδώ 500 εγκλωβισμένοι μένουν στη Καρπασία και προσπαθούν και αυτούς να τους διώξουν με νύχια και με δόντια.
Τα πράγματα είναι πλέον φανερά και μιλούν από μόνα τους. Οι πολιτικοί μας κάμνουν πως δεν καταλαμβάνουν διότι όταν τελειώσει αυτή η ιστορία θα μείνουν χωρίς δουλεία και δεν θα τους βάζει κανένας υπόψη . Μόνο ο Κληρίδης κατάλαβε που πηγαίναμε και έφτασε στο σημείο να υπογράψει για διχοτόμηση, στη Γενεύη. Και είχε πει ότι όποιος πολίτικος υπογράψει τη διχοτόμηση  , ταυτόχρονα τερματίζει και τη πολιτική του καριέρα. Και τελικά μετάνιωσε. Προτίμησε και αυτός να συνεχίσει τη πολιτική του καριέρα. Θα τον θυμόμαστε πάντα σαν το σεβάσμιο γέρο που δεν κατάφερε να φέρει τους S300.
Πρόεδρε Χριστόφια, μην σκεφτείς και εσύ σαν τους άλλους. Λύτρωσε μας. Ναι. Πήγαινε σε πενταμερή διάσκεψη τώρα. Ζήτα να μας δώσουν το Βαρώσι και τη Νεκρή Ζώνη.Τίποτε άλλο δεν μας δίνουν που να κατεβεί ο Θεός  . Κλείσε το Κυπριακό να ησυχάσουμε όλοι μας. Γίνε νέος Βενιζέλος. 

Ειδάλλως , αν δειλιάσεις και εσύ, κάνε στη πάντα να αναλάβει άλλος πιο γενναίος από σένα, να τελειώνουμε.

Λεμεσος      20-1-2012