Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΥΣΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΥΣΗΣ

Βγήκε που λετε προχθες η Ρωσσιδα και μας προειδοποιησε «να μην δεχθουμε τις δήθεν πιεσεις που μας εξασκουν δήθεν οι ξένοι για γρηγορη λύση του Κυπριακού» . Και να περιμένουμε..  διότι, «πάλιν με χρόνια με καιρούς πάλιν δικά μας θαναι…»

Και εκστασιάστηκαν αμέσως από την ακρα Δεξιά μέχρι την ακρα Αριστερά… Οι ακροδεξιοι φανατικοι διότι αναπτερωθηκαν οι ελπίδες τους ότι «Θα έρθει, επιτέλους,  το Ξανθό Γένος για  να μας σωσει». Και επικεφαλης μπορεί να είναι η ξανθη Ζαχάροβα…

Οι δε αριστεροι, άλλο παλι θλιβερο κεφάλαιο αυτοι. Νομίζουν ότι ζουν ακόμα στιγμές της παλαι ποτέ κραταιάς Ενωσης Σοβιετικων Σοσιαλιστικων Δημοκρατιων. Ναι , τότε που εβγαζε μια ανακοίνωση Σοβιετικη Πρεσβεια και στεκονταν όλοι προσοχη…

Εμένα στο μυαλο μου ερχονται αμέσως πικρες μνημες του 1978 και του ΑμερικανοΒρεττανικοκαναδικου σχεδίου. Ναι αυτού που , αν το αποδεχομασταν θα επιστρεφαμε στην Αμμόχωστο , αμέσως με την εναρξη των συνομιλιών.

Θυμούμαι τότε που έβγαλε παρόμοια ανακοίνωση η Πρεσβεια ( πρεσβης νομίζω ήταν ο Αστάβιν τότε). Πήρε το μήνυμα ο Πάπης και το έδωσε αμέσως στον τιτανοτεράστιο Σπύρο.

Και θαφτηκαν αμέσως οι ελπίδες μας για γρηγορη επιστροφή στην αγαπημένη μας πόλη.
Ναι οι συνειρμοί της σκεψης είναι ίδιοι. Άλλα αυτή τη φορά ούτε Πάπη έχουμε, ούτε Σπύρο. Οι ανακοινώσεις της πρεσβειας μονο στα ωτα καποιων θλιβερων γραφικών έχουν νόημα.



Αυτή τη φορά δεν θα βάλουμε ‘φτιν… Αυτή τη φορά θα επιστέψουμε