Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κο ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ


ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κο ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Κύριε Πρόεδρε,

Τα τελευταία χρόνια, στις συνομιλίες για το Κυπριακό  πετύχατε πολλά πράγματα. Ήρθατε σε απόσταση αναπνοής για να πετύχετε μια συμφωνία με την Τ/Κ πλευρά. Άλλα την τελευταία στιγμή δεν προχώρησε η διαδικασία για διάφορους λόγους.

Η επίσημη εξήγηση είναι ότι έφταιγε (όπως πάντα) η Τουρκική αδιαλλαξία. Κάποιες πληροφορίες όμως που έρχονταν από το Crans Montana, ( και πιο πριν από το Mont Pelerant), μιλούσαν για δισταγμό από μέρους σας να προχωρήσετε μέχρι τέλους και να καταλήξετε σε συμφωνία διότι οι σύμβουλοι σας, σας έλεγαν ότι το σχέδιο που θα φέρνατε ενώπιων του λαού δεν θα περνούσε. Και σας προειδοποιούσαν ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με καταστροφή.

Ούτος η άλλως , με τον ένα η τον άλλο τρόπο η διαδικασία κατέρρευσε και μείναμε απογοητευμένοι, με μια πικρή γεύση στο στόμα μας.

Φτάνουμε αισίως στις προεδρικές εκλογές. Δείτε και αναλύστε τα αποτελέσματα. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ψήφισε τις δυνάμεις εκείνες που υποστηρίζουν τη λύση της ΔΔΟ. Η συντριπτική πλειοψηφία έστειλε σπίτι τους του λαϊκιστές της «Νέας δήθεν, Στρατηγικής». Τυχόν  Σχέδιο Λύσης θα περνούσε από τον λαό με τεράστια πλειοψηφία.

Κε Πρόεδρε της Δημοκρατίας , πάρτε  πολύ σοβαρά το μήνυμα του πρώτου γύρου των εκλογών. Ο λαός θέλει και απαιτεί λύση του Κυπριακού και μάλιστα στη βάση της ΔΔΟ. Για αυτό μην αρχίσετε συνδιαλλαγές με τις ομάδες εκείνες που η έγνοια τους είναι να παραμείνουμε για πάντα διχοτομημένοι. Μην κάνετε εκπτώσεις από τις θέσεις σας για τη λύση του Κυπριακού, μόνον και μόνον για να εξασφαλίσετε κάποιες αμφιλεγόμενες ψήφους.

Άβυσσος μας χωρίζει με αυτούς που ο λαός έστειλε σπίτι τους στον πρώτο γύρο . Μην μπείτε στον πειρασμό να συνδιαλλαχτείτε μαζί τους. Ο λαός σας ψήφισε και θα σας ξαναψηφίσει μόνον εφόσον υπάρχει η ελπίδα. Αν βάλετε νερό στο κρασί σας και απομακρυνθείτε από τις θέσεις αρχών , και εξαφανίσετε και αυτή τη τελευταία ελπίδα που έχουμε,  να ξέρετε ότι ο λαός δεν θα διστάσει να σας στείλει να οργανώνετε «Νέες Στρατηγικές» παρέα με τους άλλους χαμένους.