Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

«Να φακκάτε πάνω κάτω, ο Νικόλας θα είναι ο νέος Πρόεδρος».
«Ο Λιλλίκας θα καμει την έκπληξη».
«Το ΔΗΣΑΚΕΛ εν’ να κάτσει πάνω».
«Η Θεοχάρους θα πάρει τη θέση του Στυλιανιδη  για ανταλλαγμα».
«Ο Νικαρος εν’ να τα καταφέρει να φκεί άλλη μιαν πενταετια αφού δεν θα έχει άξιο αντιπαλο».
«Το ΑΚΕΛ θα προτεινει σίγουρα υποψηφιο Νικης».

Αυτά και άλλα φαιδρα κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες σαν συνθήματα μεσ’τον καφενέ του Facebook, άλλα και ως «ειδήσεις» στα υπολοιπα ΜΜΕ.

Και νααα από κάτω οι «πατριώτες» και οι «προδότες» με δεκαααδες σχόλια, για να υπερασπιστούν τον ένα η τον άλλο «υποψηφιο». Και νααα οι αντιπαραθέσεις στα ράδια και στις τηλεορασεις, με χαρακτηρισμους προσβλητικούς, με τα ψέματα να βρίσκονται στην άκρια της γλωσσας όλων, και την υπερβολή να πάει αντάρα.

Όλα αυτά μόνο πίκρα θλίψη μου προκαλουν. Και θυμηδία.

Εκατσετε αγαπητοί συμπατριώτες να σκεφτείτε έστω και για μια στιγμή που πάμε? Ποιες είναι οι προοπτικες της Κύπρου αν προχωρησουμε σε εκλογές με αλυτο το Κυπριακό??
Αν νομιζεται ότι η ζωή μας θα μεινει η ίδια, και ότι  η πολιτική κατάσταση θα μεινει σταθερη , «πλαναστε πλάνην οικτρά».

Ήδη τα σημαδια είναι εκεί. Η Τουρκία απειλει θεους και δαιμονες , κάνει ασκησεις με πραγματικά πυρά γύρω γύρω από την Κύπρο, δεσμευει περιοχές, βγάζει ΝΟΤΑΜ,  και κάνει αβερτα έρευνες για αέρια όπου θέλει.

Το Ισραήλ προχωρει μόνο του χωρίς να μας έχει ανάγκη και φτιάχνει αγωγους αερίου που οδευουν προς Τουρκία χωρίς να μας λαμβανει μια σταλιά υποψιν.
Και φυσικά οι Τ/κ θα ακολουθησουν και αυτοί το δρόμο τους είτε ανεξαρτητοι είτε ενωμενοι με την Τουρκία.

Αν συνεχισει η έκρυθμη κατάσταση όπως πάει, πολύ φοβουμαι ότι στο τέλος δεν θα υπάρχει ΚΔ για να πραγματοποιηθουν εκλογές.

Και ούτος η δαλλως μέχρι τις προεδρικές του 2018 δεν θα υπάρχει καν Κυπριακό πρόβλημα για να διαπραγματευθει ο νέος πρόεδρος . Το μοναδικό πράγμα που θα έχει να κάνει είναι να υπογράψει τη συμφωνημενη διχοτόμηση.