Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Με αφορμη την παράσταση του ΘΟΚ «Αντιγονη» στο κατεχομενο θέατρο της Σαλαμίνας, βγηκαν πάλι οι διάφοροι φοβικοί, διχοτομιστες , τους οποιους η έγνοια είναι να μην μείνει τρίχα Eλληνικη στα κατεχόμενα, και άρχισαν να κράζουν.

Με σημαίες, φωνές και συνθήματα, βγηκαν στους δρόμους και στις πλατειές  και άρχισαν να διαπομπεύουν όποιον ξέρουν που θα πάει να δει η θα πάρει μέρος στην παράσταση.

Αφτασαν οι αθεοφοβοι στο σημείο να «πληροφορήσουν» τους Ελλαδιτες ηθοποιους ότι δήθεν θα τους εξευτελίσουν οι ψευδοαστυνομικοι, ότι θα τους υποβαλουν σε σωματικο έλεγχο οι ψευδοτελωνιακοι, και ότι στα υψώματα γύρω θα υπάρχουν πάνοπλοι τούρκοι στρατιώτες με πολυβολα.  Για ποια υψώματα αναφερωνται δεν ξέρω. Άλλα όταν κανείς αγώνα από τον καναπέ σου και παιζεις βιντεοπαιχνίδια , βλεπεις παντού υψώματα και μάχες.

Από το φόβο τους μηπως και παραστεί κανένας επισημος , εφτασαν στο σημείο να στειλουν επιστολη στον Πρόεδρο της Ελληνικης Δημοκρατίας και να καταγγειλουν τον Ελληνα Πρεσβη εδώ, ότι προτιθεται να πάει να δει την παράσταση και με αυτό τον τρόπο θα αναβαθμηστει δήθεν το ψευδοκράτος.

Διαδιδουν ψευδως φυσικά ότι οι διοργανωτές αλλαξαν και το όνομα του θεατρου της Σαλαμίνας σε «Θέατρο Αμμοχώστου». Αυτοί που δεν πήγαν ποτέ να δουν τους αγιους τοπους μας , με το ψευδοπρόσχημα της ταυτοτητας,  δεν ξέρουν  καν ότι ακόμα και οι Τούρκοι σεβαστηκαν την Σαλαμίνα και δεν έχουν αλλάξει το όνομα, άλλα όλες οι επιγραφες εκεί,  γράφουν καθαρά «Σαλαμίνα».

Θυμούμαι και τον πολυμαθή κο Χριστο Ιακώβου που βγήκε περισυ στο ράδιο και αναφερόμενος στην παράσταση για τον «Ιππολυτο» ,  εθετε το «ερώτημα» για το που θα καταλήξουν τα εισοδηματα από τα εισιτήρια. Ξέροντας καθαρά ότι η παράσταση ήταν δωρεάν και δεν είχε είσοδο . Άλλα προτίμησε να διαδωσει ψέματα για να προσβάλει τον κόσμο.

Όλοι αυτοί θα ήταν πολύ ευτυχισμενοι αν εξαφανιζόταν κάθε τι το Ελληνικό και να εξαφανιστει κάθε Ελληνική παρουσία από τα κατεχόμενα. Θέλουν να σταματήσουμε να παγαίνουμε στα σπίτια μας και στα χωριά μας, θέλουν να πάψουμε να λειτουργούμε τις κατεχόμενες εκκλησιές μας, θέλουν να μην κάνουμε εκδηλώσεις οποιουδήποτε είδους «από εκεί» , και θα ήταν πολύ ευτυχισμενοι αν έφευγαν και όλοι οι εγκλοβισμενοι και έρχονταν «απ’εδώ».

Διότι έτσι θα ολοκληρώνονταν τελείως η ανταλλαγή πληθυσμών και θα μπορούσαν ανετα να διεκδικήσουν το κτίσιμο τοίχου και τον πλήρη διαχωρισμό των ελευθερων περιοχων από τις κατεχομενες .



Για να πραγματοποιηθει επιτέλους το οραμα του Ντενκτάς «Εσείς ποτζιεί τζιε εμείς ποδά» . Που δυστυχώς είναι και το ονειρο πολλων Ελληνοκυπριων