Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!

Προχθές ήταν η γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου και ως εκ τούτου γιόρταζε την ονομαστική του γιορτή και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β’.

Ήταν με ευχάριστη έκπληξη που, παρακολουθώντας το πλήθος των πιστών που  ερχόντουσαν για να του ευχηθούν  είδα μεταξύ τους και τον Μουφτή των Τ/Κ. Ο Μουφτής, ο ανώτερος θρησκευτικός ηγέτης των Τ/Κ ήρθε στις ελεύθερες περιοχές για να ευχηθεί στον  Αρχιεπίσκοπο. Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι , πράγματι έχει καλές σχέσεις με το Μουφτή οι οποίες βελτιώνονται συνεχώς. Είχαν και άλλες συναντήσεις πρόσφατα και θα έχουν και άλλες στο μέλλον. Επίσης ανακοίνωσε ότι στις 30 Νοεμβρίου, στον εσπερινό του Αποστόλου Ανδρέα , θα μεταβεί και θα λειτουργήσει στο μοναστήρι του Αγίου , ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, συνοδευόμενος από το Μουφτή.


Αυτή η συμπεριφορά των θρησκευτικών ηγετών  πρέπει να βρει μιμητές σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Ο λαός, και Ε/κ και Τ/Κ πρέπει να παραδειγματιστούμε από αυτούς. Όταν ο Μουσουλμάνος ηγέτης χαριεντίζεται με τον Αρχιεπίσκοπο μας και τα λένε σαν να ήταν φίλοι από τα παλιά, τι μας εμποδίζει εμάς τους απλούς ανθρώπους από το να τα βρούμε μεταξύ μας? Ο κόσμος πρέπει να ενθαρρυνθεί και να έχει περισσότερες σχέσεις μεταξύ τους. Το καλό κλίμα  πρέπει να επεκταθεί και να βελτιωθεί. Όταν οι πολιτικοί δουν τις βελτιωμένες σχέσεις μεταξύ του κόσμου θα ενθαρρυνθούν και αυτοί, για να προχωρήσουν σε μια συμφωνία.
Ο Μακαριώτατος ήταν πάντα κόκκινο πανί για τους Τούρκους. Πότε με τις δηλώσεις του πότε  με τη συμπεριφορά του δημιούργησε  αντιπάθεια και δυσπιστία για το πρόσωπο του  μεταξύ των Τ/Κ . Όπως φαίνεται όμως συνειδητοποίησε και αυτός ότι δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα στάσιμοι και μίζεροι, ( ιδίως τώρα με την οικονομική καταστροφή) και άρχισε να κάνει και αυτός ανοίγματα προς τους Τ/Κ .

Ούτος η δ’άλλως, είτε ιδιοτελή είτε ανιδιοτελή είναι, τα κίνητρα του Μακαριοτάτου, σημασία έχει ότι με αυτή του τη συμπεριφορά , θα αρχίσει να αλλάζει η εικόνα που έχουν σχηματίσει για αυτόν οι Τ/Κ. Το παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου πρέπει να το ακολουθήσουν και οι πολιτικοί αλλά και τα οργανωμένα σύνολα. Τον δρόμο φυσικά έδειξε πρώτος ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ο όποιος με τη συμπεριφορά του, τις δηλώσεις του, και τις ενέργειες του,  εξασφάλισε την εμπιστοσύνη των Τ/Κ , και με τη συνεργασία τους , πέτυχε, όπως ξέρουμε να «πάρει» στα χεριά του τη Μητρόπολη                                            Μόρφου και την εκκλησία του Αϊ Μάμα.

Όπως είπε παλιά ο Μόρφου Νεόφυτος απευθυνόμενος στους υπόλοιπους ιεράρχες: « Πρέπει εμείς οι άνθρωποι του Θεού , να γίνουμε οι γέφυρες , πάνω από τις οποίες θα περάσει ο λαός και θα ξανασμίξει» . Όπως φαίνεται αυτό θα γίνει σιγά, και μπράβο τους αυτούς που θα το πραγματοποιήσουν.



Ανδρέας Σουτζιή – Ηλεκτρονικός

Λεμεσός   14/11/2013