Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ

ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ

Επί τη ευκαιρία του περφημου BREXIT , βρήκαν την ευκαιρία διάφοροι να θυμηθούν και να θεσουν θέμα Αγγλικων Βασεων.

Έξω οι Βάσεις από την Κύπρο λοιπόν θυμηθηκε ο Λιλλικας και ο Περδικης. Αφού θα βγει η Βρετανία από την Ε.Ε. πρέπει να φύγουν και οι Βάσεις από την Κύπρο λέει η «τετραγωνη»  λογικη των μεγιστων πολιτικων μας  γιγαντων.  Από πού κι’ως που στεκει αυτό το αίτημα τώρα, μόνον οι πανέξυπνοι πολιτικοί μας ξέρουν.

Εγώ ξέρω ότι οι Βάσεις καμιά σχέση δεν έχουν με το BREXIT . Οι Βάσεις ΔΕΝ θεωρουνται Ευρωπαϊκό εδαφος . Αυτό ήταν μια απαίτηση της Βρεττανιας που τη ζήτησε και την πετυχε όταν θα εντασσόταν η Κ.Δ. στην Ε.Ε. Αν ήταν να ζητησουμε να φύγουν οι Βάσεις , τότε επρεπε να τη ζητουσαμε . Όταν οι Άγγλοι είχαν  αυτή την παραλογη απαίτηση. Τώρα, θυμηθηκαμε  εκ των υστέρων να θέσουμε θέμα Βασεων .

Ας υποθεσουμε ότι «υποκυπτουν» οι κακοι Άγγλοι στις «πιεσεις»  μας. Ρίξετε μια μάτια στο χαρτη της Κύπρου, στη Γραμμή Καταπαυσεως του Πυρός, στα ανατολικα. Από την Πυλα μέχρι το 2 Μιλι της Αμμοχώστου , παρεμβάλλεται η βάση της Δεκέλειας μεταξύ των Τουρκικών φυλακιων και των Ελεύθερων περιοχών. Αν φύγουν οι Άγγλοι ποιος στρατος θα αναλαβει να φυλαξει αυτην την αποσταση? Ποια –μειωμενης δυναμεως- Εθνική Φρουρα θα φτιαξει νέα φυλάκια και με ποιους ανυπαρκτους στρατιώτες θα τα επανδρωσει? Αν τους καπνίσει τους Τούρκους να κάμουν δα, προς τη Λαρνακα , ποιος στρατος θα τους σταματήσει?  Και , χειρότερα , αν, οι πονηροι Άγγλοι εφαρμόσουν την γνωστή τους νοοτροπία του 50-50 και αποδώσουν την μισή Δεκέλεια στους Τούρκους και την μισή σε εμάς, πιο θα είναι το αποτέλεσμα??

Τα μεγάλα λόγια είναι καλά, και πολλές φόρες φέρνουν και νέους ψηφοφορους, άλλα είναι καλά να είναι και εφαρμόσιμα.  Όπως λέγει και το τραγουδι:

«
Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες
τότε και μόνο όταν είναι εφικτές
μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις
ασ’τες καλύτερα, καθόλου μην τις λες.» 


Ανδρέας Σουτζιής – Ηλεκτρονικός