Κυριακή 28 Μαΐου 2017

STAR TREK VI: THE UNDICOVERED COUNTRY

STAR TREK VI: THE UNDICOVERED COUNTRY

Παρακολουθώ την ταινια « Star Trek VI: The Undicovered Country
Η ταινια διαδραματιζεται στον 23ο αιωνα. Βλέπουμε στην αρχή ότι υπάρχει μια κινητικοτητα και μια προσπάθεια να επιτευχτεί ειρήνη μεταξύ των προαιωνιων εχθρων , την Ενωμένη Ομοσπονδία Πλανητων και των πολεμοχαρων Κλιγκονς.
Τρομερη είναι η αντίδραση εκ μέρους μεριδας των Γηινων άλλα και των Κλιγκονς που δεν εμπιστευονται ο ένας τον άλλο και θέλουν να συνεχισουν την αντιπαράθεση. Χαρακτιριστικη και η καταχωριση του Καπταιν Κερκ στο ημερολογιο του:
«
I never trusted Klingons. I will never forgive them for the death of my son”
Άλλα και μετά σε συνομιλία του με τον Dr McCoy:
“Are you afraid of the future doc?  No
more neutral zone. I used to hate Klingons .”
«Κανένας δεν μπορεί να εμπιστευθει τους Κλιγκονς. Θα μας ξεγελασουν με τον ένα τρόπο η τον άλλο.»

Παρόλο που η ταινια είναι Επιστημονικης φαντασιας και διαδραματιζεται στον 23ο αιωνα, δεν μπορώ πάρα να μεινω εμβροντητος στις ποσες ομοιοτητες έχει το σενάριο της με το Κυπριακό πρόβλημα και τη σχέση Ε/Κ και Τ/Κ.
Έχουμε την ευκαιρία να τα βρούμε μεταξύ μας και να καταργησουμε την «Νεκρή Ζώνη» . Αντί αυτού κάποιοι «πολεμοχαρείς» ή με συμφερωντα, δεν θέλουν. Θέλουν να μεινει η αντιπαράθεση.

Είναι η ανθρωπινη φυση ίσως? Κλιγκονς εναντίων Γηινων. Έλληνες εναντίων Τούρκων. Ίσως να είναι φυτεμενο στο DNA μας και να μεταφερεται μαζί μας ακόμα και στον 23ο αιωνα.
Στο τέλος της ταινιας απευθηνομενος προς την Καγκελαριο των Κλιγκονς ,ο Καπταιν Κερκ της λέει, «Some people are afraid of the future»

Για την ιστορία η ταινια τελειωνει με την επίτευξη ειρήνης και την τελικη ενσωματωση των Κλιγκονς στην «Ενωμένη Ομοσπονδία Πλανητων» σαν συνεταιρων.

Ίσως θα ήταν καλό να βάλουμε όλους τους πολιτικούς Ε/Κ και Τ/Κ σε ένα σινεμα και να τους αναγκάσουμε να δουν την ταινια.