Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ

ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ

Κάποιος ραδιοφωνικος ομιλητης σήμερα το πρωι,   ο Κωστας Ευσταθιου της ΕΔΕΚ, βαλθηκε να μας αναλυσει και να μας εξηγήσει ότι παρολο που θα είμαστε πλούσιοι μεσω των φυσικων αεριων και των αλλων πορων που θα έχουμε , εντούτοις αυτός ο πλουτος δεν θα μας βοηθησει για την εφαρμογη της ΔΔΟ αντιθετα η ΔΔΟ θα καταστρεψει τα πάντα και θα μας οδηγησει σε τσακωμούς και σφαγες.
Και που το βασιζει τουτο ο καλος Εδεκιτης???? Το βασιζει λέει στο παράδειγμα της … Νιγηρίας!!!! Η οποία συμπαθης Αφρικανικη χώρα λέει, είναι από τις πιο πλουσιες στον κόσμο σε κοιτασματα, σε  πετρελαια , χρυσάφια και διαμαντια. Άλλα επειδή εφαρμοστικε στη χώρα το Ομοσπονδιακο καθεστως , η χώρα δεν μπορεί να ορθοποδησει και οι ντόπιες φυλες οδηγουνται σε ανταγωνισμο και τσακωμό και σφαγες.




Ο κος Κωστας όμως δεν μας λεει ότι οι συγκρουσεις (που έγιναν το 1970), εγιναν διότι η πλουσια σε κοιτασματα πετρελαίου Μπιαφρα , ηθελε να αποσχιστει λόγο του ότι ήταν η πλουσια περιοχη και δεν ηθελε να μοιραζεται τα κοιτασματα της με την υπολοιπη χώρα. Η επόμενη φορά που εγιναν συγκρουσεις , το 2008, ήταν λόγο διαφωνίας για το αποτέλεσμα των εκλογων.

Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ ο αγαθος: Αυτες οι συγκρούσεις και αυτοί οι τσακωμοι δεν μπορούσαν να γίνουν σε οποιαδηποτε χώρα του κόσμου? Δεν γίνονται τέτοιες συγκρουσεις στο Ιρακ, στη Λιυβη, και τη Συρια?? Είναι και εκεί ομοσπονδιες??  Δηλαδή άμα μια χώρα είναι ομοσπονδια πρέπει σωνει και καλά να καταληξει σε διαχωρισμο και διαμελισμο? Και αφού είναι έτσι τα πράγματα γιατί δεν γίνονται συγκρουσεις στις ΗΠΑ στη Βραζιλία, στον Καναδα, και στο Μεξικο? Όλες αυτες οι χώρες είναι ομοσπονδίες .

Εκτός και αν ο κος Ευσταθιου θέλει να μας πει ότι η ομοσπονδια μπορεί να εφαρμοστει σε «πολιτισμενες» χώρες, άλλα δεν μπορεί να εφαρμοστει σε Αφρικανικες ή απολιτιστες χώρες στις οποιες κυριαρχεί η νοοτροπία του ανεξελεκτου οχλου στις οποιες δεν μπορεί καν «να διμοιραστει σε δυο γαιδαρους,  δυο γαιδαρων , αχυρο».  Και αφού ως γνωστο η Κύπρος είναι η μοναδική  Αφρικανικη χώρα  της Ευρωπης, τουτεστιν , απολιτιστη και ανεξελεκτη, ούτε σε εμάς μπορεί να εφαρμοστεί η Ομοσπονδία διότι την επόμενη μέρα θα σφακτουμε και εμείς μεταξύ μας!


Οποιαδηποτε ρατσιστικα σχόλια και συμπεριφορες ΔΕΝ απηχουν τη γνώμη μας…