Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΣΥΡΙΑ


ΣΥΡΙΑ


Ενώ, ανα πάσα στιγμή , στη γειτονιά μας , μπορεί να ξεσπασει ολοκληρωτικος πόλεμος , βλεπω και εκατοντάδες  προβληματικους  στο ΦΒ να φωναζουν απο κατω εν χορω:   "Ηρθεν η ωρα" , "Ζητω ο Μπουτιν", "Οι Αμερικανοι θα φανε τα μουτρα τους" , "Θα γινει νεο Βιετναμ" κλπ. Κάποιος έγραψε κιόλας:  «Οι βασεις Ακρωτηριου στους πρωτους στοχους των Ρωσσων. Αμην». 


Άλλος γράφει: «Ανασκουμπωθειτε αδελφια,γιατι λιαν συντομως θα γινουν κοσμογονικες αλλαγες και οι σημαιες μας θα κυματιζουν στην Αγια Σοφια!!
Ανασκουμπωθειτε,γιατι μας χρειαζεται η ανθρωποτητα!
Χαμογελαστε ωρε!!»


Ειναι οι ιδιοι που ανα διαστηματα φωναζουν "Πατα το κουμπι Κιμ".
Ολοι αυτοι νομιζουν οτι ζουν σε αλλο πλανητη, και αν γινει αυτο που παρακαλουν θα μεινουν ανεπηρεαστοι. Νομίζουν ότι η Κύπρος είναι ατρωτη και οι κατοικοι της αθανατοι.


Δεν συνειδητοποιουν οι «πτωχοί τω πνευματι» ότι αν ξεσπασει κρίση στη γειτονιά μας , θα μας πάρει όλους το ποτάμι. Ότι οι πυραυλοι δεν ξεχωριζουν αν ο άλλος είναι Αγγλος , Αμερικανος η Κύπριος. Με το μικρό η και ανυπαρκτο μυαλουδακι τους δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αν γίνουν αυτά που παρακαλουν θα βλέπουμε τους τουριστες με το καλαμακι. Και ότι η οικονομία μας , που κρεμεται από μια κλωστη, θα καταστραφει και ούτε 10 μνημονια δεν θα μας βγάζουν από τέτοια κρίση.

Μακάρι να λυθεί η κρίση ειρηνικα, να μην γίνουν και άλλες καταστροφές στην πολυπαθη Συρία. Και ιδίως να μην εμπλακει σε αυτή την κρίση και  Κύπρος, διότι τις ατελιωτες ουρες προσφύγων, και τις σκηνες φρικης , δεν θα τις βλέπουμε στην τηλεόραση από τον καναπέ μας άλλα θα τις βλέπουμε στη γειτονιά μας.