Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ Ο ΠτΔ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ?

Πήγε ο ΠτΔ στη Νέα Υόρκη , για να  διαβουλευτει  με τα ενδιαφερομενα μέρη, ακόμα και να κάνει παρασκηνιακές επαφες με την Τουρκία, με στόχο την επίτευξη σύγκλισης στις διαφωνίες που παραμένουν ακόμα στο Κυπριακό. Ακόμα και για την εξευρεση χρηματικων πορων για να χρηματοδοτηθει η λύση.


Δηλαδή πήγε εκεί για να διαβουλευθει και να συμφωνήσει.

Και βγηκαν τα κορακια του απορριπτικου χώρου , με επικεφαλης το πριγκιποπουλλο της Στρακκας, και εξαπελυσαν σφοδρη κριτική εναντίων του γιατί δήθεν «…δεν κατηγορησε την κατοχικη δύναμη, τώρα που είχε την ευκαιρία…»  και «… δεν κατήγγειλε τη εισβολή…» και «…δεν στηλίτευσε την αδιαλλαξία της Τουρκίας..»

Αφήνω κατά μέρος το γεγονός ότι η ανακοίνωση του ΔΗ.ΚΟ. βγήκε 10 λεπτα μετά το πέρας της ομιλιας του ΠτΔ , πράγμα που κάνει φανερό ότι την είχαν ετοιμη από πριν, και αναρωτιουμαι. Πάει ο ΠτΔ στη ΝΥ για να διαβουλευθει και να καμει συμφωνίες, και εμάς η έγνοια μας είναι  αν θα καταγγειλει την Τουρκία και τους Τ/Κ ??

Εκλιπαρούμε τη Διεθνή Κοινωνία να μεσολαβησει για να συμφωνήσουμε να τα 
βρούμε μεταξύ μας, και να τελειώσει η διαιρεση και αυτοί παραινούν τον Πρόεδρο για να προκαλεσει περισσοτερη διαίρεση και διχόνοια?? 

Μα καλά που ζουν αυτοί οι άνθρωποι?? Που κατοικοεδρευει ο Νικόλας και δεν βλέπει ούτε ακούει τι γίνεται γύρω του??

Ο ΠτΔ προσπαθεί να λυσει το Κυπριακό… Όλοι αυτοι που διαμαρτυρωνται προσπαθούν να διατηρηθεί αλυτο. Προσπαθούν με κάθε τρόπο , με κάθε μέσο με κάθε ψεμα, να διατηρηθει το Status Quo επ’απειρον. Για να έχουν λόγο ύπαρξης και για να υπάρχουν σαν κόμματα.

Αν λυθεί το Κυπριακό όλοι αυτοί θα εξαφανιστούν από το πολιτικό προσκηνιο. Θα τους λησμονησει ο κόσμος και θα γίνουν μια κακη αναμνηση.


Για αυτό βγηκαν στο μεϊντάνι και μας φλομώνουν ψέματα. Το λυπηρο όμως είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους ακουουν και τους πιστεύουν …