Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

BREXIT

BREXIT

Στις 23 Ιουνίου θα διεξαχθει στη Βρετανία δημοψήφισμα για το αν επιθυμούν οι Βρεττανοι να παραμεινουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι.
Δεν θα σχολιασω εδώ το τι είναι σωστο να κάνουν οι Βρεττανοι και τι όχι. Αυτό θα το αποφασισουν οι ίδιοι.

Αυτό που με προβληματιζει και με θυμώνει,   είναι το γεγονός ότι πολλοί συμπατριωτες μας, συνηθως ειδήμονες του ΦΒ και του πληκτρολογίου, βγαίνουν με αναρτήσεις και συνθήματα και εκφραζουν την ικανοποιηση τους και τη χαρά τους από τυχον αποχώρηση της Βρεττανιας από την ΕΕ. Και ενθουσιαζονται και εκστασιαζονται με το γεγονός ότι τυχον αποχώρηση των Βρεττανων θα οδηγήσει στην οριστικη διάλυση της ΕΕ.

Δεν είναι ανεξηγητη αυτή η Brexitολαγνεία που έπιασε τους συμπατριωτες μας. Που, συμπτωματικα, η συντριπτικη πλειοψηφία τους, προέρχεται ,  από τον απορριπτικό χώρο. Όλοι αυτοί οι «ειδικοι» θεωρουν ότι πηγη όλων των κακών μας, η αιτια των προβληματων της Κύπρου, είναι πάντα οι ξένοι. Οι κακοι ξένοι που εποφθαλμιούν τον «παραδεισο της Κύπρου», το «αβυθιστο αεροπλανοφορο» , και πρόσφατα, τους υδρογονανθρακες μας και τα αέρια μας!

Παρακαλούσαμε να βγει η Σκωτία από τη Ηνωμένο Βασίλειο. Για να διαλυθει η «κακη» Βρετανία και να τιμωρηθουν οι «κακοι» Εγγλεζοι για όλα τα κακα που επεφεραν στον αγωνιζωμενο Ελληνισμο της Κύπρου. Οι Σκωτσεζοι ζυγισαν τα πράγματα και είδαν ότι το συμφερον τους ήταν να παραμεινουν στο ΗΒ, και να μην αποχωρησουν.  Μετά από την πρώτη απογοητευση , και το πρώτο μουδιασμα , που δεν διαλυθηκε η Βρετανία,  βρηκαμε υστερα  , άλλο τρόπο εκδίκησης. Παρακαλούμε να διλυθει η ΕΕ μέσω του Brexit, για να τιμωρηθούν ολοι αυτοι οι διεθνείς συνωμότες.

Ανά διαστηματα παρακαλουσαμε να διαλυθεί η Αμερικη, το ΝΑΤΟ, η Τουρκία, τώρα η ΕΕ κλπ. Διότι έτσι είμαστε εμείς οι Κυπριοι. Φωνακλάδες και λαφαζάνηδες. Δεν έχουμε δύναμη. Ούτε πολιτική ούτε στρατιωτική. Όμως τούτο δεν μας εμποδιζει να τα βαζουμε με υπερδυναμεις , και με χώρες πανισχυρες. Είμαστε φαφλαταδες , ψευτοπαλλικαραδες, και παρακαλούμε να βγάλουν άλλοι τα καστανα από τη φωτιά.

 Ευχόμαστε οι Τουρκία να διαλυθει στα εξ’ον συνετέθη, διότι έτσι θα λυθεί , ως δια μαγειας το Κυπριακό. Δεν μας περνά να  αντιμετωπίσουμε κανένα στα ισια, άλλα αυτό δεν μας εμποδιζει από του να λεμε μεγάλα λόγια και να βγαζουμε πυρινους λόγους.

Ας σκεφτουμε ώριμα , ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας με τις δυνάμεις μας.  Ας φερουμε το νου μας και να δούμε «ως που φτάνει η κουταλα μας» και να σταματήσουμε να τα περιμένουμε όλα από τους ξένους.

Διότι ιμιshιη μου χρωστουν μας!

Ανδρέας Σουτζιής – Ηλεκτρονικός