Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…

ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…

Τις προάλλες έγινε ένα στυγερό έγκλημα στη Λεμεσό. Ένας άνθρωπος , εν βρασμώ ψυχής , κατακρεούργησε τρεις άλλους συνανθρώπους μας, φίλους του. Παρών στη σκηνή , λένε οι μάρτυρες,  ήταν και ο πατέρας του. Όλοι, θύτης και θύματα,  ήταν γνωστοί στην αστυνομία για προηγούμενες τους υποθέσεις διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών. Ο φερόμενος ως θύτης είχε αντεπιτεθεί με μαχαίρι σε άλλο συνάνθρωπο μας σε προηγούμενη περίπτωση…

Πριν λίγες μέρες ένας άλλος νεαρός,  συνάνθρωπος μας, που βρισκόταν παρκαρισμένος και αμέριμνος, έχασε τη ζωή του (δολοφονήθηκε, θα έλεγα), από κάποιο μανιακό της ταχύτητας, που οδηγούσε σαν πύραυλος, υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών. Και αυτός ήταν παλιός γνωστός της αστυνομίας με πολλές καταδίκες για υπερβολική ταχύτητα, πρόκληση δυστυχημάτων , και χρήση ναρκωτικών.
Σχεδόν κάθε εβδομάδα βλέπουμε στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, χούλικανς να αλληλοβρίζονται, και να αλληλοσκοτώνονται . Πρόσφατα τους είδαμε να τα κάνουν γης μαδιάμ στην Ελλάδα όπου πήγαν για να συνοδέψουν την ομάδα τους. Και ήταν και αυτοί όλοι, υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών. Και ήταν και αυτοί, πάλι γνωστοί στην αστυνομία για προηγούμενες κακές συμπεριφορές στα γήπεδα . Άλλα και άλλοι πολλοί χούλικανς που συλλαμβάνονται και καταδικάζονται , πάλιν περιτριγυρίζουν ελεύθεροι στα γήπεδα και τα σπάζουν όλα, και είναι όλοι γνωστοί στην αστυνομία.

Ξέρουμε ότι η αστυνομία έχει παντού τους μυστικούς της. Αθέατους , κρυμμένους μέσα σε αυτές τις ομάδες των περιθωριακών, ναρκομανών, υποψηφίων δολοφονών. ΞΕΡΕΙ η αστυνομία ποιοι είναι ευάλωτοι στο να κάνουν εγκλήματα. Ξέρει ποιοι ξανακαταδικάστικαν . Ξέρει ποιοι είναι οι επικίνδυνοι. Ξέρει ποιοι καταδικάστηκαν με αναστολή. ΑΛΛΑ αντί να τους μαζέψει όλους με συνοπτικές διαδικασίες , και να τους μαντρώσει και να τους κρατήσει ώσπου να καταδικαστούν σε φυλάκιση, τους αφήνει να κυκλοφορούν άνετοι ώσπου να ξαναεγκληματίσουν , και ώσπου να θρηνήσουμε θύματα. Τότε θυμούνται όλοι ότι, «…ο θύτης και τα θύματα είχαν ξανααπασχολήσει την αστυνομία με παρόμοιες υποθέσεις…»


Και η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη πρέπει να λάβουν σοβαρά το ρόλο τους. Αντί να ασχολούνται με τον κάθε μικροπαράβατη που δεν έβγαλε την άδεια κυκλοφορίας, αντί να κυνηγάνε τον κάθε φιλήσυχο οικογενειάρχη που καθυστέρησε να πληρώσει τις κοινωνικές ασφαλίσεις, ας ασχοληθούν με το πραγματικό Έγκλημα. Έχουν αφήσει τη κοινωνία μας να γίνει ξέφραγο αμπέλι και τώρα τρέχουν και δεν προλαβαίνουν και δεν κάνουν τίποτα!

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης , κύριε Αρχηγέ της Αστυνομίας, κύριε Γενικέ Εισαγγελέα, πάρτε το ρόλο σας στα σοβαρά. Αντί να κάνετε εκστρατείες για τη καταγγελία όσων δεν φορούν ζώνες ασφαλείας , κυνηγήστε τους εμπόρους και τους διακινητές ναρκωτικών.  Αντί να κυνηγάτε τον κάθε μικροεπαγγελματία που καθυστέρησε να πληρώσει τους φόρους του, κάνετε εκστρατεία εναντίων του οργανωμένου εγκλήματος Τα μέσα τα έχετε. Τους ανθρώπους τους έχετε. Τη θέληση και την ΤΟΛΜΗ την έχετε???

Ανδρέας Σουτζιής – Ηλεκτρονικός