Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ποδόσφαιρο και Φασισμός

Ποδόσφαιρο και Φασισμός

Ο συμπατριωτης μας Δημητρης Βασιλειου, ποδοσφαιριστης, βρισκεται αυτη τη στιγμη στο ματι του κυκλωνα. Φανατικοι απειλουν τη ζωη του, και τη ζωη της οικογενειας του.


Τι εγκλημα εκανε ο νεαρος ποδοσφαιριστης; Μηπως δουλευε σε τραπεζα και εκλεψε τις καταθεσεις των ανυποπτων καταθετων; Μηπως ειναι δικαστικος επιδοτης και κυνηγαει τους φτωχους που δεν εχουν να πληρωσουν τις κοινωνικες ασφαλεισεις; Μηπως ειναι επιχειρηματιας αναπτυξης γης και με κολπα και δωροδοκιες αλλαξε συντελεστες δομησεως, εφαγε για ενα κοματι ψωμι τη γη των ανυποψιαστων Παφιτων και εκτισε παλατια;
Οχι αγατητοι φιλοι και φιλες. Το «εγκλημα» του ανθρωπου αυτου ειναι οτι τολμησε να μεταγραφει στη Τ/Κ ομαδα Degirmenlik (Κυθρεα) και να παει να παιξει ποδοσφαιρο μαζι τους στα κατεχομενα. Τολμησε ο Δημητρης να καμει πραξη τα συνθηματα περι ειρηνικης συμβιωσης και συνεργασιας . Και το παθος του για να παιξει ποδοσφαιρο τον οδηγησε να συνεργαστει με τους «αδελφους»  Τ/Κ.
Τι τα ηθελε τα «επαναπροσεγγιστικα» ο άνθρωπος;  Ρωτησε πρωτα το ΕΛΑΜ, το ΑΠΟΕΛ, το ΕΥΡΩΚΟ, τον Περδικη και τον Ομηρου, και το
SigmaLive; Επεσαν πανω του να τον φανε τον ανθρωπο! Προδοτη τον ανεβαζουν , Τουρκοσπορο τον κατεβαζουν. Και δεχεται καθημερινες απειλες για τη ζωη του και για τη ζωη της οικογενειας του.

Μεσα σε αυτο το κλιμα φοβου και προπηλακισμου, ο ανθρωπος δηλωσε χθες οτι αν ηξερε τι θα τραβουσε δεν θα τολμουσε να υπογραψει με την Degirmenlik. Και γιαυτο και ζητησε ολιγοημερη αδεια πριν να παει να αρχισει τις προπονησεις.
Αυτη η ιστορια δεν πρεπει να μεινει εδω. Αν αφεθει ο Δημητρης μονος του, δεν θα αντεξει. Θα υπαναχωρησει και αυτος οπως και τοσοι αλλοι που προσπαθησαν να φτιαξουν γεφυρες με την αλλη πλευρα και τους εμποδισαν οι ιδιοι οι συμπατριωτες τους. Εδω και τωρα πρεπει να γίνει η αποφασιστικη μαχη. Ολοι πρεπει να σταθουν στο πλευρο του Δημητρη για συμπαρασταση. Εδω θελω να δω την αξια των εργων και οχι των λογων. Που ειναι το «επαναπροσεγγιστικο» ΑΚΕΛ να στειλει τα Εδονοπουλλα να προσεχουν το σπιτι του Δημητρη; Που ειναι ο «νουσιμος» ΔΗ.ΣΥ. να κανει εκδηλωσεις συμπαραστασης εξω απο το προεδρικο; Που ειναι ΟΛΕΣ οι επαναπροσεγγιστικες ομαδες να διαδηλωσουν και απο τις δυο πλευρες των οδοφραγματων με λουλουδια και περιστερια;
Εδω και τωρα! Συμπαρασταση και βοηθεια στον Δημητρη Βασιλειου! ΟΧΙ στο Φασισμο! Αν αφεθει να υποκυψει ο Δημητρης , θα υποκυψουν μαζι του και ολοι οι Δημητρηδες που κρατουν με νυχια και με δοντια την ελπιδα της Λυσης-Επανένωσης  ζωντανη. Και αν χαθει η ελπιδα , τοτε χαθηκαν τα παντα.

Εμπρος! Τωρα,ολοι μαζι να συμπαρασταθουμε στο συμπατριωτη μας που μας δειχνει το δρομο...