Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ Α.Κ.Ε.Λ.

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ Α.Κ.Ε.Λ.

Οι βουλευτικές εκλογές είναι πλέον παρελθόν. Εκτός των άλλων , ακόμα ένα από τα «παρατράγουδα» αυτών των εκλογών, ήταν και η κάθετη πτώση των ποσοστών του Ανορθωτικού Κόμματος του Εργαζομένου Λαού, Α.Κ.Ε.Λ.

Μετά από την πρώτη έκπληξη και το πάγωμα, η ηγεσία του κόμματος «έθεσαν εαυτόν εις τη διάθεση των συλλογικών οργάνων του κόμματος». Με άλλα λόγια , «εμείς , η ηγεσία δεν φταίμε για την κατάντια του κόμματος, άλλα αν νομίζετε, ( και αν τολμάτε) εσείς οι σύνεδροι , τότε να μας κατανέμετε την ευθύνη.»

Για μέρες η ηγεσία του Α.Κ.Ε.Λ. «περι άλλων τύρβαζε», και προσπαθούσε με κουβέντες του καφενέ και ψιθύρους να δικαιολογήσει την αποτυχία της. Τη μια έφταιγε η δήθεν «σύμπλευση με τον ΔΗΣΥ» την άλλη τους έφταιξε η μεγάλη αποχή , μετά ήταν η άνοδος του εθνικισμού, κλπ.

 Τελικά η ηγεσία αποφάσισε να αφουγκραστεί τη βάση του κόμματος, και χρησιμοποιώντας (επιτέλους) τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας, κάλεσε τους οπαδούς και τα μέλη του κόμματος, να εκφέρουν τις απόψεις τους, και τη γνώμη τους  σε ιστοσελίδα που δημιούργησε για αυτό το σκοπό το κόμμα.

Είναι φανερό ότι η κομματικές αγκυλώσεις και η ευθυνοφοβία επικρατούν στον μέγιστο βαθμό στα υψηλά δώματα της ηγεσίας του Α.Κ.Ε.Λ. «Ο κόσμος το’χει τούμπανο και ‘μείς κρυφό καμάρι»! Η πτώση στα ποσοστά του ΑΚΕΛ, οφείλεται αποκλειστικά στη φθορά που υπέστη το κόμμα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Χριστόφια , και ιδίως από τα καταστροφικά αποτελέσματα της συμπεριφοράς του Μεγάλου Τιμονιέρη. Τα κολλήματα και οι αγκυλώσεις του έφεραν την καταστροφή του Μαρί και μαζί με αυτή και την καταστροφή του κόμματος. Το κόμμα δέχτηκε τη χαριστική βολή  με τα σκάνδαλα της Δρομολαξιάς , τους χρηματισμούς , και τις μίζες από τους «ημέτερους».

Αυτά δεν τα βλέπει η Ακελική ηγεσία? Τι ζόρι τραβούν εκεί μέσα στην Κεντρική Επιτροπή  και δεν βγαίνουν να αποδώσουν «τα του Καίσαρος το Καίσαρα?» Γιατί επιμένει ο Άνδρος Κυπριανού να καλύπτει τον Χριστόφια? Ούτε η συμπόρευση με τον ΔΗΣΥ φταίει , ούτε η γενική απέχθεια του λαού προς τους πολιτικούς. Ολόκληρη την ευθύνη την έχει ο Χριστόφιας, που με τις πράξεις του και τις παραλείψεις του κατέστρεψε το Μαρί, διέλυσε την οικονομία , πήρε το Κυπριακό  5 χρόνια πίσω και καταβαράθρωσε το Α.Κ.Ε.Λ.

Η ηγεσία του Α.Κ.Ε.Λ. , αν θέλει να ανεβεί στα μάτια του κόσμου και να μπορέσει να πάρει το κόμμα τα πάνω του , πρέπει να αποδομήσει επιτέλους τον υπεύθυνο αυτής της κατάστασης και να ονοματίσει με το όνομα τους όσους, λόγω της θέσης τους, χρηματίστηκαν ή και συγκάλυψαν σκάνδαλα κα ατασθαλίες.   

Τελικά όταν έλεγε  ο Χριστόφιας στο κύκνειο άσμα του, «το κόμμα και τα μάτια σας» , μάλλον  εννοούσε «Τον Χριστόφια και τα μάτια σας».

Ανδρέας Σουτζιής – Ηλεκτρονικός