Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΑΕΡΑΣ ΘΡΙΑΜΒΟΥ

ΑΕΡΑΣ ΘΡΙΑΜΒΟΥ

Περπατώ στο δρόμο, συναναστρέφομαι με φίλους και γνωστούς και ένας «αέρας θριάμβου» με κυριαρχεί! Νιώθω πλέον , ανώτερος, 1 μέτρο πιο ψηλός! Με την αυτοπεποίθηση μου να τρέχει από τα μπατζάκια μου!

Το βλέπω στα πρόσωπα τους , το ακούω στο τόνο της φωνής , το διαβάζω στα γραπτά κείμενα τους… Όλοι οι εραστές της διχοτόμησης , οι οπαδοί του «στάτους κβο», οι λιγούρηδες του «…τζιήνοι ποτζιεί , τζι’εμείς ποδά», όλοι αυτοί οι περιθωριακοί και γραφικοί, έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους. Έχει καταρρεύσει ο κόσμος τους, ένας κόσμος γεμάτος μίσος και καχυποψία για τον διπλανό τους.

Με την εκλογή του κου Ακιντζί στην ηγεσία των Τ/Κ, έχουν χαθεί πλέον οι δικαιολογίες από το στόμα των διχοτόμων ότι οι Τ/Κ δεν θέλουν λύση. Οι Τ/κ αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ,παρ’όλες τις δυσκολίες και το εχθρικό κλίμα,  την επιθυμία τους για λύση και συνένωση με τους Ε/Κ. Πλέον η ευκαιρία για λύση και επανένωση φαντάζει πιο πιθανή από ποτέ. Η κοινωνία των πολιτών αρχίζει να ξυπνά και από όλα τα κοινωνικά σύνολα ακούγονται πλέον καθαρά οι φωνές που απαιτούν τον τερματισμό της διχοτόμησης και της αβεβαιότητας.   

Βλέποντας τις νέες εξελίξεις,  οι οπαδοί της διχοτόμησης, άρχισαν σιγά να πανικοβάλλονται. Ο κόσμος δεν είναι τυφλός όπως το 2004 κι τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ δεν μπορούν να επιβάλουν τη γνώμη τους όπως παλιά. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον ένας σοβαρός τρόπος επικοινωνίας και ενημέρωσης. Έτσι ο κόσμος πλέον δεν μένει στο σκοτάδι για τα υπέρ και τα κατά μιας λύσης, ούτε μπορεί εύκολα να παρασυρθεί από ένα βιβλίο γεμάτο ψέματα , που διανέμεται στις εκκλησιές γραμμένο από ένα καταδικασμένο παράνομο, ούτε από τα κροκοδείλια δάκρυα ενός ηγέτη ο οποίος χρησιμοποίησε το πιο δυνατό όπλο της εποχής του , την τηλεόραση , για να παρασύρει ένα ολόκληρο λαό στην άρνηση και στην ανέχεια , για μια 12ετια.

Έτσι τώρα που ο κόσμος ξύπνησε και υποστηρίζει αυθόρμητα και με φανατισμό τη Λύση και επανένωση, βλέπουμε τους οπαδούς της μη λύσης να μην ξέρουν τι να κάμουν. Πλέον όλοι αυτοί είναι μειοψηφία, και το ξέρουν. Έτσι έχουν χάσει τα λόγια τους , την αυτοπεποίθηση τους και τις δικαιολογίες τους. Και στις συζητήσεις μας μαζί τους, επειδή  διαφαίνεται πλέον η τεράστια υποστήριξη του λαού προς την κατεύθυνση της λύσης & επανένωσης, έχουν χάσει τα λόγια τους. Δεν έχουν επιχειρήματα για να αντιτάξουν. Και σε κάθε συζήτηση σκύβουν το βλέμμα κάτω και αποχωρούν μυξοκλαίοντας. Έχουν ήδη καταλάβει ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Ο κόσμος ξύπνησε και είναι έτοιμος να προκρίνει πανηγυρικά τη λύση που θα του προταθεί. Είναι γι'αυτό το λόγο που τους έπιασε ο πανικός και τα βλέπουν όλα μαύρα. Οι «ειδικοί» και οι «συνταγματολόγοι» και οι λοιποί έπιασαν δουλειά και παίρνουν σβάρνα τα ΜΜΕ προσπαθώντας να βγάλουν σκάρτες οποιεσδήποτε παραμέτρους ή χαρακτηριστικά της λύσης. Τους φταίνε τα ΜΟΕ , τους φταιν’ οι συναντήσεις των δυο ηγετών , τους φταίει ακόμα και ο αέρας που αναπνέουν!
Όλη αυτή η αντίδραση σε ένα πράγμα μας οδηγεί με βεβαιότητα: «Το Κυπριακό πρόβλημα, θα λυθεί όπου και να’μαστε». Γι’αυτό και η αντίδραση θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Και γι’αυτό πρέπει εμείς που επιθυμούμε τη λύση να σταθούμε βράχοι το πόστο μας, για να σπάσουν τα μούτρα τους πάνω όλοι οι παλαιολιθικοί…


Ανδρέας Σουτζιής - Ηλεκτρονικός