Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΟΥ??

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΟΥ??

Παρακολουθώ και διαβάζω τα τελευταία 24ωρα διάφορα σχόλια που γίνονται για τις προτροπες του Ερτογαν προς τους Τ/Κ .
Σύμφωνα με αυτά που λεγονται, τα οποία είναι ακόμα ανεπιβεβαίωτα, ο Ερτογαν φαίνεται να προέτρεψε τους Τ/Κ όπως μη αποδεχτουν την επιστροφή της Μορφου προς την Ε/Κ πλευρά.



Αφήνω κατά μέρος το αν είπε και τι πραγματικά είπε ο Ερτογαν.  Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ «…κανένα από τα άλλα μέρη – η Ελλάδα και η Τουρκία- δεν λαμβανουν μέρος ούτε συζητουν για τα εσωτερικά θεματα του Κυπριακού…» .

Αυτό που μου έκανε αλγεινή εντύπωση είναι η συμπεριφορά διαφόρων πολιτικων , σχολιαστων , δημοσιογράφων , άλλα και απλων πολιτών ως αναφορα το σχολιασμο των «δηλώσεων» Ερτογαν άλλα και των «δηλώσεων των Ακκιντζιη και Μπαρις Μπουρτζιου. 

Βγαίνουν οι διάφοροι και εκφραζουν τη χαρά τους για τις αδιαλλακτες δηλώσεις των Τούρκων. Βγαίνουν οι αθεοφοβοι και πανηγυρίζουν κυριολεκτικά διότι υπαρχει το ενδεχομενο να σταλωσουν οι συνομιλίες. Μιλούν και ενθουσιαζονται διότι ίσως «..δεν θα επιστραφεί η Μορφου στη Ε/Κ πλευρά…».  Κάποιος κατάπτυστος έγραψε: « Μακαρι να μην επιστραφεί. Για να στεναχωρηθούν οι Νενεκοι!!!»

Ιδου κατάντημα φίλοι μου. Μια μερίδα του λαού να παρακαλει να μείνουν στασιμες οι συνομιλίες, να μην επιστρεψουν εδαφη οι Τούρκοι, να χασουν οι πρόσφυγες για πάντα τα σπίτια τους και τις περιούσιες τους για να τιμωρηθουν οι υπόλοιποι  που θέλουν λύση. Κατάντημα.

Λυπουμε άλλα αυτό που διαπιστωνω είναι ότι ο Εθνικος Διχασμος είναι δίπλα στη γωνία. Όλα αυτά μου θυμίζουν μέρες του ’70. Και όλοι ξέρουμε που μας οδηγησε αυτή  η νοοτροποια.
Ανδρέας Σουτζιής- Ηλεκτρονικος