Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Φανατικοι Τούρκοι εποικοι, κούλλουφοι, Γκριζοι Λυκοι, επιτεθηκαν εναντίων των γραφειων της εφημερίδας «Αφρικα» και τα λιθοβολισαν. Αυτό έγινε μετά από προτροπη του Τουρκου Προέδρου Ταγιπ Ερτογαν που δεν του αρεσαν τα γραφόμενα της εφημερίδας για τις «επιχειρήσεις» του στη Συρία.


Και ναααα….. «Αφορμη βοηθά με» δηλαδή. Βγήκαν οι όψιμοι πατριώτες και οι αγωνιστές του «δικαίου» να φωνάζουν και να καταδικαζουν την επιθεση. Αυτοί που δεν είδαν Τ/Κ ποτέ μπροστά τους . «Είναι με αυτούς που θα κάνουμε λύση?» φωνάζουν. «Δεν μπορούμε να ζήσουμε με τους δολοφόνους», διαμαρτύρονται. Και το κερασακι: «Τζοινοι ποτζιοι τζιε εμείς ποδα». Και: «Τοίχο 20 μέτρα ψηλο».

Όχι κύριοι. Δεν είναι με αυτούς που θα κάνουμε κοινο κράτος. Αυτοί που λιθοβολισαν τον Σενερ Λεβεντ είναι οι ίδιοι που λιθοβολισαν μέχρι θανατου τον Τάσο Ισαάκ. Είναι οι ίδιοι που πυροβολησαν εν ψυχρώ τον Σολωμο Σολωμού. Είναι οι ίδιοι που προπηλακισαν τον «πρόεδρο» τους Μουσταφα Ακιντζιή όταν πήγε να τους κατευνασει.

Σε περίπτωση συμφωνίας και λυσης, ολοι αυτοί οι φανατικοι εξτρεμιστες, θα εξαφανιστούν και θα περιθωριοποιούν. Δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης και ούτε θα τολμουν να ξεμυτίζουν από τις τρυπες τους. Διότι αν γίνει λύση και επανένωση , το επίσημο κράτος που θα ελέγχει ΟΛΗ την επικρατεια της Κύπρου, δεν θα τους αφήνει να αλωνίζουν, να δερνουν ή να προπηλακιζουν.

Όλα αυτά τα κακα, ο φανατισμος, και το μίσος θα σβυσουν και θα χαθούν μόνον αν υπάρξει λύση και επανένωση. Όχι αυτόματα. Ούτε από μονα τους. Θα τα εξαφανίσουν οι νουσιμοι και φιλειρηνικοί που θα κυβερνούν και θα κυριαρχουν. Και αυτό γίνεται παντού σε όλο τον κόσμο. Όπου επικρατεί η συνεργασία, η αλληλοκατανόηση και ο αλληλοσεβασμος δεν έχουν  θέση ο φανατισμος και η μισαλλοδοξία.