Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

«ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΩΩΤΗΤΑΣ»

ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 1974» διοργανωνει ενημερωτικη εκδήλωση για το πώς θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας την Τεταρτη 9/8 στο κέντρο «Βασιλικη» στη Χοιροκιτια, η ώρα 7.00.
Πρόσφυγα ελα μαζί μας. Διεκδίκησε τα δικαιώματα σου. Μην αφησεις τον ιδρωτα με τον οποίο ποτισες τα πατρογονικά σου χώματα να πάει χαμενος. Ενωμενοι είμαστε ισχυροί.

«ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΩΩΤΗΤΑΣ»

Εδώ και εβδομάδες διαβαζουμε και ακούμε αναλυσεις επί αναλυσεων, συζητήσεις επί συζητήσεων για το ποιος φταίει για την κατάρρευση των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά.

Φταίει ο ΠτΔ που δεν διαπραγματευτηκε σωστά , φταίει η αδιαλλαξια της Τουρκίας που ήθελε εσαεί εγγυητικά δικαιώματα, φταίει ο Ακκιντζιη που ήταν αβουλος και πιονι της Άγκυρας , φταίει ο Γκουτιερες που, άλλα του είπαν και άλλα κατάλαβε, φταίει ο Ειντε που έκανε μηχανοραφιες στο παρασκηνιο, φταιει και ο Χατζιηπετρης.

Εγώ ένα έχω να πω:
«Στ@ @ρχιδι@ μου ποιος φταίει»

Όλοι αυτοί οι πρωταγωνιστες μου κατέστρεψαν την ελπίδα που είχαμε τα τελευταία χρόνια ότι επιτέλους θα λυνόταν το Κυπριακό. Και όχι μόνον εμένα άλλα και όλων των προσφύγων που περιμεναν υπομονετικα 43 χρόνια , άλλοι για να επιστρέψουν στις πόλεις τους και στα χωριά τους και άλλοι για να αποζημιωθούν για την υπομονη που έδειξαν τόσα χρόνια περιμενωντας.

Ναι κύριοι. Όλοι οι πρόσφυγες δειξαμε γαϊδουρινή υπομονη τόσα χρόνια περιμενοντας μιαν ασπρη μέρα. Και τώρα που κατερευσαν τα πάντα χωρίς να υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι πλέον, τώρα που η ελπίδα επεθανε στην Ελβετια και «το πουλιν επετασεν» , εμείς οι πρόσφυγες σταματουμε εδώ.

Αρνουμαστε κατηγορηματικά πλέον να κάνει αγώνα πάνω στη ραχη μας ο οποιοσδήποτε. Είτε ΠτΔ λεγετε, είτε υποψηφιος πρόεδρος, είτε Αρχιεπισκοπος, είτε οποισδηποτε πολιτικος. Ο κόμπος έφτασε στο χτενι.

Για αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αποζημειωθουν οι πρόσφυγες για ότι έχασαν ΑΜΕΣΑ! Ζητουμε για κάθε προσφυγική οικογένεια να υπολογιστει η περιουσία που άφησε στα κατεχόμενα και να της αποδοθει αμέσως η αξια της. Όταν γίνει αυτό , όταν εξισωθεί η καταστροφή του 1974, όταν σταματήσουμε να είμαστε πολίτες δευτηρης κατηγορίας , τότε θα μπορειτε κύριοι να συνεχίσετε τον «Μακροχρόνιο Αγώνα» σας. Και ας σας πάρει όσα χρόνια η οψους αιωνες χρειαστει. Αν τα καταφέρετε και λυσετε το Κυπριακό και θα μπορούμε να επιστρέψουμε στους τόπους μας, τότε δεσμευομαστε να επιστρέψουμε την αποζημίωση. Ως τότε όμως θα μπορούμε και εμείς να αισθανομαστε ότι δεν μας εκμεταλλεύεται κανένας.

Δεν μας ενδιαφέρει από πού θα βρεθούν τα χρηματα για την αποζημίωση μας. Ας κινησετε αγωγη κατα της Τουρκίας να τα πάρετε. Ας τα βρείτε από τα αέρια. Ας καταργησετε τους φόρους και τις εισφορες για τους πρόσφυγες ωσπου να εξοφλήσουμε. Δεν μας κοφτει. Ζητουμε η μάλλον ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την αποκατασταση μας και την άμεση αποζημίωση.


Ήδη οι πρόσφυγες άρχισαν να οργανώνονται για να πετυχουν αυτό το στόχο. Μην μας αγνοησετε ούτε να μας πάρετε ελαφρα. Όταν αύριο ένα ποτάμι αγανακτισμένων και απελπισμένων προσφύγων γεμίσει τους δρόμους και τις πλατείες και αποκλείσει το Προεδρικό Μεγαρο και πάρει με τις πέτρες τους πολιτικούς , τους πολιτικαντιδες και τους ψευτες, μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιησαμε.